Українці вимагатимуть власну адміністрацію на Facebook

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2011 02:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15220

Українські користувачі соціальної мережі Facebook мають намір звернутися до головного офісу компанії із закликом відкриття української адміністрації сервісу.

Українці вимагатимуть від Марка Цукерберга незалежності

Українські користувачі Facebook організували нову групу (закриту) з назвою «За створення української Адміністрації Facebook», повідомляє агенція КОНТАКТ.

На разі існує лише один модератор та офіційний представник Facebook - одночасно і в Росії, і в Україні - Катерина Скоробогатова, яка працює в Москві. Що, як стверджують українські користувачі, додає значних незручностей у користуванні сервісом.

«Не може якісно модерувати українську спільноту росіянка, британець чи молдаванин, які не знають української мови, звичаїв, ментальних та національних особливостей, які не живуть в Україні, та не бачать цього життя на власні очі. Це аксіома. Тому наша пропозиція – не «шароварні» ігри, це саме покращення сервісу, це право на цивілізоване та комфортне спілкування» – розповідає один з ініціаторів акції Ігор Тихолаз.

«Чому заблокували Соломію д’Есте (Solomia d’Este), – а ми не знаємо причин та не можемо нічого вдіяти?» – продовжує він. «А скандальна ситуація з сторінкою Миколи Сухомлина? Виявляється відомі дописувачі Сергій Руденко, Віталій Воронін, Юрій Семенюк, Ігор Стокоз – вони теж мали проблеми зі своїми акаунтами і ніхто не зарадив їх вирішенню! В червні цього року був блокований екаунт часопису "Музеї України"

Прикладів вдосталь, завтра на їхньому місце може бути кожен з нас. Але потрібно вирішувати не наслідки, а причини проблеми, а вони глобальні: ми поки що безголосі істоти, аморфні цифрові акаунти для Facebook, допоки наш сегмент адмініструється з Москви. І це треба змінити. Нехай така собі міні-революція в мережі – але ми маємо показати свою згуртованість у досягненні спільної мети».

Ця спільнота, яка покликана виборювати право на створення окремої модерації саме для українського сегменту цієї соціальної мережі, вже зібрала більше 900 учасників менше ніж за добу існування. Учасники обговорюють план дій та текст звернення до центрального офісу Facebook у США, під яким будуть збирати підписи.

Кількість українських користувачів Facebook наразі становить майже півтора мільйони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.