Влада провокує новий Майдан

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2011 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15230

В інтерв’ю каналу «Чорноморка» Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко сказав, що влада провокує суспільство на жорсткі протестні дії.

Про це повідомила прес-служба партії.

Томенко заявив, що останні дії міліції та рішення судів, які приймаються під тиском влади, дійшли до свого абсурдного кінця – в Україні вирішили заборонити не лише мітинги і демонстрації, а й пікети, аргументуючи це начебто захистом національної безпеки.

«Якщо в сучасній державі ХХІ століття забороняється вийти на пікет з гаслами, в яких написано «ні політичним репресіям» чи «за демократичну Україну», - влада може погано закінчити, оскільки суспільство, яке не отримує можливості в законний спосіб висловлювати свою точку зору, буде це робити в не правовий спосіб», - наголосив політик.

Так Томенко прокоментував те, що партія «Батьківщина» сьогодні мала намір провести біля Лівадійського палацу, де проходить 8-ма Ялтинська щорічна зустріч, пікети з плакатами стосовно політичних репресій та судового процесу над Юлією Тимошенко, натомість транспорт з учасниками пікету не випустили за межі Сімферополя, а тому пікет було розташовано вздовж дороги на виїзді з міста.

Підсумовуючи, Микола Томенко ще раз наголосив, що пікет - це природне політичне і конституційно передбачене право громадян.

Він також нагадав, що навіть у найгірші часи громадяни мали таку можливість і для цього треба було лише попередити про місце проведення такої протестної акції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.