ФПУ не здатна захистити права трудящих

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2011 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15234

Керівництво Федерації профспілок України заявляє, що виступає проти антисоціальних ініціатив уряду, але сьогодні профспілки не здатні організувати акції протесту.

Про це заявив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко після зустрічі опозиційних депутатів з головою Федерації профспілок України Василем Харою, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«В цілому профспілки поділяють стурбованість щодо прийняття законів, які будуть голосуватися у четвер. Цілком не сприймається прийняття пенсійної реформи, але профспілки сьогодні не здатні організувати ніякі акції протесту», - сказав Одарченко.

«Профспілки очікують, що буде ініціатива рухатися від трудових колективів, але в даний час такої ініціативи нема, а Федерація профспілок, зі слів очільника Хари, не уповноважена організовувати масові акції і роботу низових структур», - додав БЮТівець.

Юрій Одарченко також припустив, що профспілки не можуть захистити права громадян через той тиск, який чиниться на Федерацію профспілок України.

«Зараз на них намагається тиснути Генеральна прокуратура, звинувачуючи у злочинах. Є вони чи немає - ми не знаємо, але прокуратура сьогодні серйозний інструмент, щоб задушити будь-яку опозиційність чи будь-яку незгоду», - сказав він.

Юрій Одарченко також повідомив, що група опозиційних депутатів та активістів також звернеться до уряду та президента, щоб отримати їх точку зору з приводу прийняття пенсійної реформи та законопроекту щодо скасування пільг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.