Процес над Тимошенко не відповідає демократичним стандартам

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.09.2011 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15238

Судовий процес над колишнім прем’єром Юлією Тимошенко не відповідає демократичним стандартам, яких Україна має дотримуватись як член Ради Європи та країна, що нині головує у цій інституції.

Про це повідомив генеральний секретар Ради Європи Тобйорн Ягланд у Києві на презентації нового Плану дій Ради Європи для України.

Як повідомив Ягланд, перебіг судового процесу над Юлією Тимошенко змусив керівництво Ради Європи обговорити цю справу з українським керівництвом.

«Я занепокоєний, як і багато моїх колег, перебігом справи Тимошенко, і це занепокоєння я висловив при спілкуванні з українськими урядовцями. Я сказав: ми очікуємо, що цей процес буде відкритим, чесним і прозорим. Адже ми маємо працювати у відповідності до наших стандартів верховенства права», – наголосив генеральний секретар Ради Європи.

Ягланд також повідомив, що одним із основних напрямів здійснення презентованого Плану дій є реформування судової гілки влади та утвердження у суспільно-політичному житті України європейських норм та стандартів у сфері правозахисту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.