У Печерському суді продовжують розгляд справи Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2011 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15250

О 9.15 ранку Печерський районний суд міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжить розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

На початку засідання адвокат Олексій Баганець заявив клопотання про зміну запобіжного заходу на такий, що не пов’язаний із перебуванням під вартою, у зв’язку із станом здоров’я його підзахисного Юрія Луценка.

У свою чергу Юрій Луценко заявив, що за три тижні перерви у судовому засіданні у його справі він так і не отримав належного лікування.

«За ці 3 тижні я ніякого лікування не отримав», - сказав Юрій Луценко і зазначив, що проводилися тільки додаткові обстеження і була призначена комісія з 6 лікарів. Луценко наголосив, що до складу медичної комісії включено двох лікарів, які поставили йому раніше діагноз цироз печінки, однак цих лікарів не запрошують до нього при нових обстеженнях.

«Мені призначили нову комісію, яка намагається змінити діагноз. Я думаю, що в результаті скажуть, що я досить здоровий для утримання у в'язниці», - сказав він.

«Єдине, я переживаю за Трускавець, Баден-Баден і Карлові Вари. Купа мільйонерів тепер кинеться до Лук'янівського СІЗО - за три тижні вилікувати таку хворобу можна тільки в наших тюрмах», - додав Луценко.

Адвокат Баганець зазначив, що за час утримання в СІЗО у Луценка різко погіршився стан здоров'я, виявлений цироз печінки. За словами захисника, Луценко потребує стаціонарного лікування і не може перебувати під вартою.

Адвокат зазначив, що Луценко жодним чином не може продовжувати здійснювати злочин, який йому інкримінується, або інші злочини. Захисник також запевнив, що екс-міністр не може і не буде впливати на розгляд справи, перебуваючи на волі.

У свою чергу, сторона прокуратури заперечила проти зміни запобіжного заходу і навіть звинуватила адвокатів у тому, що вони вводять суд в оману. За словами прокурорів, діагноз «цироз печінки» був припущенням медичної комісії, а не остаточним діагнозом, і на сьогоднішній день немає медичного підтвердження цього діагнозу. «Викладені аргументи адвокатів не підтверджуються жодними документами. Тому клопотання не підлягає задоволенню», - сказав один із прокурорів.

Луценко упевнений, що прокурори намагаються знайти лабораторію, яка покаже «гарний аналіз».

«Прокурори, способом тику тільки дітей роблять, а не аналізи», - наголосив Луценко.

«Уже навіть Кузьмін, не витримуючи вашої в цьому напрямку імпотентності, намагається якось виправити цю ситуацію», - звернувся Луценко до прокурорів.

Екс-міністр також вважає, що прокурори спеціально затягуються розгляд його справи, аби отримати підвищення. «Їм головне дотягнути до року та отримати по зірочці в грудні», - сказав Луценко.

«Позбавте мене якщо не арешту, то хоча б морального ґвалтування цими діячами», - додав він і продемонстрував суду і прокуратурі висновок медичної комісії.

«Це діагноз, а не якийсь папірець, як намагаються переконати суд прокурори. Тут стоїть печатка лікарів. Не опускайте очі, брехуни», - сказав він, додавши, що не бачить жодних підстав для подальшого перебування в СІЗО.

Підтримати Юрія Луценка в залі суду прийшов В'ячеслав Кириленко.

Захисник у справі, дружина Ірина Луценко зачитує усі результати обстежень її чоловіка з травня 2011 року, які проводилися лікарями МОЗ.

Прочитавши всі результати обстежень та діагноз, встановлений лікарями 30 серпня 2011 року, Ірина Луценко звернулася до суддів: «Будьте людьми, дайте дожити моєму чоловікові до вироку!».

Наразі судді пішли радитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.