Литвин обіцяє розрукувати хто і коли ліквідовував пільги

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.09.2011 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15251

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що нинішні опозиціонери, коли були при владі, також скасовували соціальні пільги.

Про це він сказав після виступу лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Івана Кириленка, який звинуватив більшість в тому, що вона минулого пленарного тижня скасувала ряд пільг для соціально незахищених верств населення, в тому числі чорнобильців.

Литвин зазначив, що «рекордним» було зупинення соціальних пільг при прийнятті держбюджету на 2008 рік. «Зупинили, як ви знаєте, 102 позиції соціальних законів ціною 105 млрд.», - сказав він.

При цьому спікер додав, що після рішення Конституційного Суду про неконституційність таких дій через декілька днів «Кабінет міністрів України постановою №530 підтверджує дію ліквідованих КС положень про припинення та ліквідацію соціальних виплат, а у червні у ВР за присутності тодішнього Президента України (Віктора Ющенка – УНІАН) 156 і 72 голоси приймають закон про зупинення цих пільг».

Литвин наголосив, що відповідальність за скасування пільг несуть усі народні депутати. Він зазначив, що дав доручення, щоб з 2000 року виписати, яким чином відбувалися голосування за скасування пільг і хто як голосував.

«Можливо, ми будемо тоді приймати закони, які реально виконувані, а не будемо намагатися влаштувати ярмарку подарунків для людей перед виборами», - наголосив спікер.

«А потім крики, звинувачення, бо тоді коли при владі - виходять з державних позицій, а коли влади немає - говорять про інтереси народу. Давайте будемо постійно відповідальними. Ми наробили дурниць, і давайте будемо їх виправляти, але спокійно, зважено, знайшовши рішення компромісне», - підкреслив Литвин.

Як повідомлялося раніше, 9 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону "Про гарантії держави з виконання судових рішень". Даним законопроектом скасовується ряд пільг для різних категорій громадян.

Від “Аратти”: можемо нагадати, що пан Литвин зовсім "випадково" забувся про свою парламентську біографію.

Принаймні, за довгі роки сидіння у депутатському кріслі особисто він не був помічений у лавах опозиціонерів. А "парнокопитне" голосування за проект змін до Конституції, здійснене під його мудрим керівництвом, досі є неперевершеним прецедентом фальсифікації депутатського волевиявлення за вказівним перстом Банкової.

От нам і стало цікаво, чи не забуде спікер роздрукувати своє призвище під "доленосними" рішеннями?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.