Хроніки дерибану. Чий інтерес стоїть за “зачисткою” столичного Гідропарку?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.09.2011 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15252

Власники розважальних закладів, розташованих у столичному Гідропарку впевнені, що нічні клуби зносять, щоб зачистити територію для сина Президента Віктора Януковича, який зацікавився цією територією.

«Уже всім ясно, що незабаром дійде черга і до закладів, розташованих у капітальних спорудах. Не знесуть тільки ті будівлі, власники яких віддадуть не менше 50% частки в своєму бізнесі людям при владі. Ходять чутки, що територією Гідропарку зацікавився син президента України Віктора Януковича, який збирається забудувати цю територію», - заявляють бізнесмени.

Джерело в КМДА повідомило, що замовлення на розчищення острова від дрібних комерсантів дійсно виходить прямо з Адміністрації Президента. У комунальному підприємстві «Плесо» підтвердили, що зараз масово розривають з підприємцями договори на впорядкування території і чекають подальших розпоряджень щодо подальших дій.

Також підприємці скаржаться, що в останні роки їм нав´язали договори про впорядкування території, які як з´ясувалося, не мають ніякої юридичної сили.

«За цими угодами бізнесмени платили Плесо з кожного закладу по 3 тисячі гривень на місяць. А в результаті людей вигнали зі своїх робочих місць руками прокуратури. Тільки в мене знесли чотири кафе, навіть не видавши розпорядження на демонтаж», - сказала журналістам глава Асоціації з захисту прав підприємців та найманих працівників Гідропарку Наталія Папсуй.

Деякі торговці запевняють, що ордер на розміщення МАФ від Головархітектури можна отримати за 30 000 гривень, але і цей документ дає сумнівну гарантію збереження бізнесу терміном усього на півроку.

Як повідомлялося раніше, за розпорядженням міської прокуратури в київському Гідропарку знесуть усі нічні клуби, бари і ларьки. Тільки протягом останнього місяця на території Гідропарку знесли близько 50-ти тимчасових споруд.

За офіційною версією територія Гідропарку буде перетворена на спортивно-рекреаційну зону. Планується, що на її базі буде проводитися підготовка дитячих команд Києва з різних видів спорту, проведення спортивних заходів та соціальних акцій.

Для цієї мети в Гідропарку пропонується встановити спортивні споруди для футболу, пляжного футболу та інших видів спорту та організувати додаткову інфраструктуру для відпочинку, спортивних змагань, туризму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.