Печерський суд вважає, що тюремний лазарет не гірший за Феофанію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2011 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15254

Печерський суд відхилив клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу для Юрія Луценка.

На думку суду, захисники не навели достатньо аргументів, які б свідчили про те, що екс-міністра МВС необхідно звільнити з СІЗО. Разом із тим, суддя зазначив, що адміністрація слідчого ізолятору повинна забезпечити обстеження і лікування Луценка і вважає за потрібне передати усі матеріали, що додавалась до заяви в адміністрацію СІЗО.

У відповідь на рішення суду адвокат Олексій Баганець заявив клопотання про винесення судом окремої ухвали про забезпечення Луценку надання необхідної медичної допомоги.

Луценко, не стримуючи емоцій, звернувся до прокурора Зінченка: «Проси у мами дати тобі розум!». Саме так він прокоментував закид прокурора щодо начебто необґрунтованих медичних документів, наданих адвокатом Баганцем.

«Ваша честь, зупиніть цього брехуна. Не можеш говорити правду - сядь і замовкни. Скільки може тривати це знущання? Мене вже дістало це. Ваша честь, скільки можна? Що ще їм треба написати?», - обурився Луценко на адресу прокурора.

На зауваження судді Вовка про те, що він не може обмежити прокурора, Луценко парирував: «У чому не можете обмежити, в дебілізму?».

«Скільки можна? Додані діагнози, документи. Як вам не соромно? Сидить преса, сидить суд, встає прокурор і бреше в очі. Це можна витримати?», - обурилася дружина Луценка на слова прокурорів.

Ірина Луценко, не витримавши чергової брехні, звернулася до судді: «Ваша честь, скажіть йому, що він бреше. Вибачте мені мої емоції, але це суцільна брехня».

Зі сльозами на очах Ірина Луценко покинула зал суду: «Ви - скоти і підлота! Але Бог на світі, він вас покарає. Вибачте, ваша честь, я не можу».

Юрій Луценко, звертаючись до суддів, заявив: «Я не прошу мене випускати. Я й так вийду із тюрми, довівши свою невинуватість. Я прошу мене лікувати. Ніхто не скасовував висновок двох лікарів. Мене не лікують, проте постійно обстежують. Я ж прошу мене лікувати. Якщо ні – то давайте забудемо про це. І хай буде так, як Бог вирішить!».

«Мене тіпає, коли по телевізору я бачу інформаційний рядок про мій стан здоров'я», - наголосив підсудний.

Луценко поцікавився, як прокурори-«мордовороти» можуть оцінювати його стан здоров'я, адже вони не фахівці у цьому питанні.

Подумавши годину, суд виніс рішення звернути увагу Державної пенітенціарної системи на стан здоров’я Юрія Луценка. Про лікування - ні слова!

Наступне судове засідання розпочнеться 21 вересня 2011 року о 9.15 ранку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.