Американські астронавти готуються до висадки на астероїд

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.09.2011 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15282

Американські астронавти починають приготування до висадки на астероїд. Їм належить провести, починаючи з 17 жовтня, тринадцять днів на борту підводної лабораторії, що знаходиться приблизно в 5 км від узбережжя Флориди.

Саму висадку планується здійснити в 2025 році, повідомило космічне відомство США - NASA.

"На відміну від Місяця або Марса, на астероїді практично немає гравітації, тому, для того, щоб утриматися на його поверхні, потрібно використовувати якусь систему якорів", - вказало NASA в поширеній заяві.

Учасники підводної експедиції займуться вивченням трьох аспектів майбутньої місії: як найкраще втриматися на поверхні астероїда, як пересуватися і яким чином збирати зразки.

Експедиція перевірить ефективність різних варіантів якірних пристроїв і тросових сполук, методику і пересування, застосування обладнання та інструментів ".

Підводна лабораторія, розташована на глибині 19 метрів, в найкращій мірі дозволить змоделювати висадку на астероїд, відзначило NASA.

Групу астронавтів, яка минулого року провела майже шість місяців на борту Міжнародної космічної станції, очолить Шеннон Уолкер.

Пілотований політ і висадка людини на Марс та астероїди - справа недалекого майбутнього, вважає директор управління пілотованих космічних польотів Європейського космічного агентства Томас Райтер.

"Я, наприклад, упевнений, що люди висадяться на Марсі. Терміни назвати важко. Я вважаю, що буде потрібно не менше 20 років на підготовку. До пілотованого польоту на Марс необхідно вдосконалити системи життєзабезпечення та захисту від радіації.", - сказав він у інтерв'ю Deutsche Welle.

До цього Райтер зазначив, що космічні програми не втратили того іміджевого значення, що вони мали в 1960-1980-х.

"Польоти до космосу й сьогодні можна вважати справою престижу, вони показник високоготехнологічного розвитку. Крім науково-технічного вони мають ще й важливе суспільне значення. Космічні польоти - це стимул для молоді присвятити себе науці", — сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.