Венеціанська комісія каже що в Європу з більшовицькими трибуналами не пускають

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.09.2011 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15292

Секретар Європейської комісії За демократію через право (Венеціанська комісія) Томас Маркерт стурбований тим, що судові процеси над екс-прем’єром Юлією Тимошенко та іншими опозиціонерами можуть перешкодити процесу євроінтеграції України.

"Ми у Венеціанській комісії стурбовані тим, що такі судові процеси можуть перешкоджати інтеграції України в Європу, оскільки багато європейських інституцій мають жорстку позицію щодо цих процесів", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Маркерт наголосив, що сама Венеціанська комісія не відстежує судові процеси над українською опозицією. Водночас він зазначив, що для будь-якої країни, в якій відбуваються судові процеси проти опозиціонерів, ці питання чутливі.

"Такі процеси повинні відбуватися, коли країна повністю переконана, що її судоустрій є незалежним і об'єктивним", - сказав він.

Представник Венеціанської комісії зазначив, що Україні необхідно робити додаткові кроки для реформування своєї судової системи. На його думку, такі кроки потрібно проводити як через зміни Конституції, так і з використанням існуючих норм Основного закону.

Раніше комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що обвинувальний вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко за кримінально-процесуальним кодексом 1962 погіршить відносини між Євросоюзом та Україною.

Крім того, посли Великобританії, Німеччини, Франції та Польщі допускають ускладнення з ратифікацією їхніми країнами угоди про асоціацію України з Європейським Союзом через процес над Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.