Нардепи визволили студентів з міліцейского полону

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.09.2011 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15303

Близько 100 студентів провели мітинг проти політики Міністерства освіти і науки, молоді та спорту на Європейській площі в Києві.

Після тривалих переговорів співробітників міліції та організаторів акції протесту правоохоронці погодилися випустити студентів з оточення на виході з Михайлівської площі й дозволити їм пройти вулицею Трьохсвятительською до будівлі "Українського дому".

Звільненню студентів посприяли низка опозиційних депутатів Верховної Ради, зокрема, Андрій Парубій, Володимир Ар'єв і Леся Оробець (усі від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона"), які прибули на Михайлівську площу й брали участь у переговорах із представниками керівництва міліції, які перебувають там.

На Європейській площі студенти ще трохи помітингували і розійшлися.

Нагадаємо, вчора біля Михайлівської площі у центрі Києва сталися сутички між студентами та міліцією.

У п'ятницю студенти вирішили змінити маршрут проведення акції протесту у зв'язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення масових акцій у центральній частині столиці 22-23 вересня.

Відповідно до рішення суду, Київській незалежній студентській профспілці "Пряма дія" заборонено проводити масові акції на Михайлівській площі, вулицях Інститутській, Грушевського та майдані Незалежності.

Близько 11:00 у п'ятницю співробітники міліції взяли в кільце й перекрили рух 100 учасників акції протесту, коли вони організованою групою виходили з Михайлівської площі у бік вулиці Трьохсвятительської.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.