Що здаємо? Азаров вже заходився виконувати таємні настанови гаранта

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 26.09.2011 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15319

Уряд приступив до виконання доручення Президента Віктора Януковича за підсумками його візиту в Росію 24 вересня.

Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко.

"Уряд приступив до виконання доручень Президента за підсумками його візиту в Росію", - сказав Лук 'яненко.

Чиновник, крім того, зазначив, що Кабінет міністрів України у найближчі 2-3 тижні "проведе відповідну роботу" на основі домовленостей, досягнутих у Завидово 24 вересня.

Причому він не уточнив суті і деталей названих домовленостей Президента Януковича.

Відзначимо, 25 вересня у ряді російських ЗМІ з’явилася інформація про те, що Росія поступилася Україні і відкинула ідею втягувати країну у Митний союз.

Також, за словами російського чиновника, близького до переговорного процесу, Москва тепер готова обговорювати з Києвом створення тристороннього газового консорціуму з Євросоюзом на базі української газотранспортної системи, хоча раніше до цієї ініціативи ставилася досить прохолодно.

Як повідомлялося раніше, в підмосковній резиденції Завидово 24 вересня відбулися переговори президентів Росії та Україні - Віктора Януковича і Дмітрія Медвєдєва - з врегулювання газової проблеми і щодо перспектив вступу України до Митного Союзу.

Пізніше до Президентів приєднався прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

За інформацією прес-служби Президента України, сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва між Україною та Росією, зокрема питання у сфері транзиту і постачань газу в Україну.

"У ході переговорів досягнуто суттєвого прогресу, що дає підстави сподіватися на досягнення найближчим часом конкретних результатів в інтересах обох країн", - сказав тоді Янукович.

Також під час зустрічі було прийнято рішення про проведення в жовтні в Україні чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко і голова правління "Газпрому" Алєксєй Міллер 25 вересня обговорили реалізацію домовленостей між президентами України і РФ Віктором Януковичем та Дмітрієм Медвєдєвим у сфері закупівель і транзиту російського природного газу.

Глава "Газпрому" Міллер заявив, що прогрес у переговорах з Україною по газу є, але говорити про конкретні цифри рано.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.