Єгора Гайдара було отруєно, встановили лікарі

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 30.11.2006 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1533

Лікарі не сумніваються, що Єгор Гайдар, госпіталізований в Ірландії у важкому стані, був отруєний.

Про це повідомив прес-секретар Гайдара Валерій Натаров. За його словами, експерти поки не можуть встановити, чим саме був отруєний політик.

"Медики не бачать природних причин отруєння, вони не змогли визначити яку-небудь відому їм природну речовину" в організмі Гайдара, заявив Натаров. "Тому очевидно, що ми говоримо про отруєння, і отруєння штучного характеру", - наводить його слова CNN.

"Це точно не отруєння якими б то не було зіпсованими харчовими продуктами", - сказав Натаров РІА "Новості", пояснивши, що він особисто розуміє це як "протиприродне" отруєння.

Російські фахівці запитали інформацію у колег з дублінської лікарні, куди спочатку був доставлений екс-прем'єр РФ.
На його думку, остаточні виводи про причини хвороби Гайдара російські лікарі зможуть зробити не в п'ятницю, як це передбачалося раніше, а на початку наступного тижня, коли буде можливо проаналізувати інформацію ірландських медиків.

Західні ЗМІ відзначають, що загадкове погіршення здоров'я Гайдара сталося після отруєння колишнього офіцера ФСБ Літвіненка, який помер в Лондоні всього за день до того, як російському політикові стало погано. При цьому ЗМІ вказують на зв'язок між цими випадками: інший колишній офіцер ФСБ Андрій Луговий, з яким зустрічався в день вірогідного отруєння полонием-210 Літвіненко, якийсь час служив охоронцем у Єгора Гайдара.

Не виключає зв'язки між смертю Олександра Літвіненка і отруєнням Єгора Гайдара і віце-спікер Держдуми Володимир Жіріновський. "Це можуть бути ланки одного ланцюга. Не виключено, що все це - велика провокація", - заявив він сьогодні. Жіріновський відзначив, що Гайдар - знакова фігура в російській політиці, і його отруєння не випадкове. "Можливо, хтось хоче створити переляк і видимість того, що у нас таким чином борються з опозицією", - додав віце-спікер.

Колишній глава російського уряду, а нині директор Інституту економіки перехідного періоду Єгор Гайдар відчув себе погано 24 листопада на конференції з російський-ірландських відносин в Національному університеті Ірландії в Мейнуте, поблизу Дубліна. Він був доставлений у відділення інтенсивної терапії столичної лікарні імені Джеймса Конноллі, а пізніше - в московську лікарню.

Близькі і соратники Єгора Гайдара, який в даний час продовжує лікування в Москві, відмовляються говорити, в якій лікарні він знаходиться. Вони пояснюють це тим, що побоюються за життя Гайдара: "Ми не можемо розголошувати місце госпіталізації, щоб не давати козиря його і нашим ворогам, які, не дай бог, можуть скористатися ситуацією і повторити свою спробу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.