Кінця світу не буде. Комета Єленіна, яка наробила галасу, розпалася

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.09.2011 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15330

Комета Єленіна, з якою пов’язували прибуття на Землю інопланетян і кінець світу, остаточно зруйнувалася і вже не долетить до точки максимального зближення із Землею.

"Комета повинна була з'явитися на знімках космічної сонячної обсерваторії SOHO, проте її немає. Швидше за все, вона розвалилася. Можливо, якісь фрагменти, які продовжать летіти по тій самій орбіті, ми зможемо побачити в жовтні з наземних телескопів", - розповів сам Єленін.

Він також наголосив, що комета не заподіє і не могла заподіяти ніякої шкоди планеті.

Комету вчений відкрив у грудні 2010 року. Вона стала першою за 20 років російської кометою - колишні подібні знахідки були зроблені ще радянськими вченими в 1989 і 1990 році, з тих пір російським астрономам не вдавалося відкрити жодного такого об'єкта.

Комета несподівано знайшла гучну славу серед прихильників теорій змови і проповідників настання кінця світу в 2012 році. Вони передбачали, що з її наближенням до Землі настане глобальна катастрофа.

Комета Єленіна - нова комета, яка в перший раз потрапила у внутрішню область Сонячної системи з хмари Оорта. Такі нові комети спочатку світяться дуже сильно, але потім їх яскравість падає в міру того, як лід в їх ядрі випаровується.

Комета Єленіна повинна була наблизитися до Землі на мінімальну відстань - 0,23 астрономічної одиниці (34,9 мільйона кілометрів) - 16 жовтня.

Проте вже в кінці серпня астрономи-аматори, провідні спостереження за кометою, зафіксували значне зниження яскравості її ядра, що свідчило про початок руйнування небесного тіла.

Загибель комет - часта подія. За останні 10 років астрономи зафіксували розпад шести таких небесних тіл, не рахуючи так званих солнцецарапающіх комет з сімейства Крейтца, які гинуть сотнями.

Нагадаємо, комета Єленіна C/2010 X1 (Elenin) спровокувала в Інтернеті спалах масової істерії. Блогери поширюють чутки про гігантські космічні кораблі, приховані за цією кометою, ​​а її наближення до Землі обіцяє глобальну катастрофу через зміну полюсів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.