Учасник пікету на Хрещатику після знущань “пернатих відморозків” потрапив до лікарні. Проти інших пікетувальників застосували газ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2011 02:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15332

Співробітники “Беркуту” жорстоко побили першого заступника голови правління ВГО “Коаліція учасників помаранчевої революції” (КУПР) Петра Михайленка, який брав участь в акції на підтримку екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

“Робити не хочу, красти боюсь - піду я у “Беркут”, в Київ наймусь” - сучасні “шуцмани” застосували сльозогінний газ до учасників пікету. На черзі - кулі?

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КУПР.

«Петро Михайленко разом з іншими громадянами брав участь у мирному зібранні з вимогою припинити протиправне утримання під вартою Ю.Тмошенко. Учасники акції нікому не заважали, мирно стояли на тротуарі і гордо тримали Державні прапори України над головою», - йдеться у повідомленні.

«Раптом на мітингувальників напав загін спеціального призначення "Беркут". Людей, що тримали в руках жовто-блакитні стяги, брутально розкидували, жбурляли на асфальт, били. Петра Михайленка і ще одного з учасників мітингу схопили і потягли в невідомому напрямку. Як повідомили очевидці, іншого активіста кілька разів вдарили і виштовхнули, а Михайленка оточили кільцем і почали бити руками і ногами», - стверджують в КУПР.

«Помітивши, що на них звертають увагу перехожі, спецназівці затягли жертву у підворотню і продовжили катування. Били в голову, обличчя, груди, живіт, по ногах і руках», - заявили в прес-службі КУПР, зазначивши, що побиття «беркутівці» припинили зі словами: «Облишмо тут - і погнали. Ще здохне - а нам відповідати».

П.Михайленко спромігся витягти мобільний телефон, набрати номер друга і пояснити, де він лежить. До підворотні прибігли голова правління КУПР Сергій Мельниченко, депутат Андрій Павловський, інші учасники мітингу.

«Швидка допомога», яку викликали до П.Михайленка, відвезла його до лікарні №17. Йому мають надати допомогу і встановити ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень. Попередній діагноз - множинна політравма, стан тяжкий, заявили в КУПР.

У зв’язку з цим голова правління КУПР Сергій Мельниченко просить Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну справу за цим фактом.

Представники БЮТ заявляють, що міліція застосувала сльозогінний газ до учасників пікету на Хрещатику

Про це оголосив у мікрофон зі сцени під Печерським судом керівник київського осередку партії "Батьківщина" Юрій Одаченко, повідомляє “Українська правда”.

"Міліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів. Скоро вони будуть стріляти кулями у власний народ", - заявив він.

За його словами, це сталося коли Юлію Тимошенко вивозили в СІЗО з приміщення Печерського суду.
Як передає кореспондент "Української правди", Тимошенко вивели з суду через сусідній двір.
Разом з тим, щоб відвернути увагу присутніх в залі суду депутатів, співробітники "Беркута" оточили порожній автозак, таким чином, створивши ілюзію, що саме на ньому будуть вивозити Тимошенко.
Коли журналісти підійшли до виходу з двору Печерського суду, було видно струменя газу, які піднімалися в повітря біля проїжджої частини вулиці Хрещатик.

Від “Аратти”. Спецпідрозділ “Беркут”, - від рядових відморозків до відморозків-командирів, як і "ляльководи" з Печерських пагорбів, прямо порушують і Конституцію України і Закон України "Про міліцію". "Пернаті" Могильова фактично перетворилися на загони "шуцманшафт" - каральної поліції, що діяла на окупованих територіях України в роки Другої світової війни...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.