Вчора суддя Кіреєв вчергове порушив КПК

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2011 09:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15333

Суддя Кірєєв порушує Кримінально-процесуальний кодекс, виганяючи із зали засідань народних депутатів.

Про це заявив адвокат Юрій Сухов у перерві між судовими засіданнями, після того, як міліція видалила третього за день народного депутата - Остапа Семерака, повідомола прес-служба «Батьківщини».

До цього з суду були видалені Юрій Кармазін та Володимир Бондаренко.

Сухов пояснив, що згідно з КПК, на стадії судових дебатів суддя не має права оголошувати будь-які рішення, а натомість виніс три постанови про видалення народних депутатів. «Це абсолютний правовий нігілізм з боку головуючого», - сказав адвокат.

У свою чергу народний депутат Володимир Бондаренко в інтерв’ю журналістам зазначив: «Все це важко назвати судом, і тому я не міг спокійно за всім цим спостерігати. Це абсолютна дальтонизація прокурорів, які на біле кажуть чорне і навпаки; вони залучають до справи якісь обривки паперів, знайдених у Кабміні і називають їх доказами, а експертні висновки Інституту Корецького, фінансову-економічну експертизу вважають тенденційними і на користь підсудної».

«Коли відмовляються слухати свідчення Турчинова, тому що він є близьким соратником Тимошенко, то Бойко, який разом боровся за газ Фірташа - може свідчити? У мене не витримали нерви», - пояснив Бондаренко.

Водночас народний депутат Остап Семерак зазначив, що хотів зробити гуманний вчинок щодо прокурорів, які після закінчення робочого дня вже читають якісь нісенітниці, плутаючи назви міст, прізвища тощо.

«Керуючись законом про статус народного депутат і спостерігаючи як порушується трудове законодавство, я був вимушений звернути на це увагу і прокурорів, і судді», - пояснив Семерак.

Натомість, за його словами, суддя не зрозумів його і видалив із залу суду.

Семерак також звернув увагу жіночих правозахисних організацій на те, що «молодий суддя Кірєєв знущається над жінкою - прокурором Фроловою, яка, безперервно читаючи дурниці, вже заїкається».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.