У Чернівцях запідозрили, що московські попи рекламують Гундяєва за рахунок бюджету регіону

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 28.09.2011 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15341

Українська народна партія висловила сумніви щодо законності розміщення на територіїї Чернівецької області білбордів із зображенням патріарха Кіріла.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії з посиланням на заяву голови облорганізації Івана Антонюка.

"Звертаємося до Генеральної прокуратури з вимогою "порушити кримінальну справу за фактом появи "кирилівських бордів" в регіонах України, зокрема на Буковині", - ідеться в повідомленні.

Антонюк також звернувся до Контрольно-ревізійного управління з вимогою перевірити, на яких підставах і скільки бюджетних коштів було виділено для встановлення зазначених білбордів.

За його даними, Конституція передбачає, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а значить, органи державної влади не мають права витрачати державні кошти для реклами або прославляння будь-якої релігійної організації.

При цьому за інформацією УНП, виготовлення, встановлення та оренда площ для зазначених білбордів були профінансовані з державного і місцевих бюджетів. "(Що підпадає) під дію Кримінального кодексу за статтею нецільове використання бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Антонюка, основним органом прийняття рішень у вселенському православ'ї є собор найстаріших церков, згідно з рішенням якого Україна є канонічною територією Константинопольського, а не Московського патріархату і отже, Україна, і в тому числі Буковина, де віруючих УПЦ МП, за даними УНП, не більше 20%, не може вітати Кирила як свого патріарха, що зазначено на білбордах.

Патріарх Московський і всія Русі Кирило 2 жовтня відвідає Чернівецьку область.

Раніше афганці, чорнобильці та діти війни погрожували перекрити дорогу патріарху Кирилу до Чернівців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.