Прокуратура списала завинувачувальний виступ у справі Тимошенко у Вишинського

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2011 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15342

Захисник екс-прем’єра Юрій Сухов вважає, що виступ прокурора Лілії Фролової під час судових дебатів свідчить про перетворення судової системи України на зразок радянської системи часів Сталіна.

"Виступ обвинувачення побудований за аналогією з виступами Андрія Вишинського у справах антирадянського правоцентристського блоку в політичних процесах. До речі, обвинувачених, які потім були реабілітовані. Фактично побудований – я навіть почитав виступи – повна аналогія, і пан Вишинський потрапив в історію, та можна навіть сказати, що він вляпався в історію", - розпочав свій виступ у судових дебатах Юрій Сухов.

Адвокат також зазначив, що прокурор у своєму виступі фактично підтвердила вибірковість у розгляді кримінальної справи. "Прокурор послався на судовий процес над колишнім канцлером Федеративної Республіки Німеччина Гельмутом Колем та іншими лідерами держав, але при цьому обвинувачення не зазначило, чи обирався щодо тих осіб, по яким відбувався судовий процес, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, чи проводили судові слухання без захисників, чи надавалися захисникам у цих процесах для ознайомлення з матеріалами справи два-три дні", - сказав Юрій Сухов.

Крім того, захисник вказав на вибірковість у побудові прокурорами самого обвинувачення. "Якщо бути об’єктивними, чому прокурор не послався на судовий процес над колишнім президентом Франції Жаком Шираком, в якому обвинувач знайшов у собі мужність не виносити безглуздих обвинувачень", - нагадав він.

При цьому головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв обірвав виступ Юрія Сухова, зазначивши: "Це ваш виступ у судових дебатах?" Після цього адвокат Олександр Плахотнюк спробував зробити заяву на дії головуючого у зв’язку з перериванням виступу Юрія Сухова. Згодом суддя запропонував адвокату продовжити свій виступ.

Перед наданням слова стороні захисту суддя звернувся до адвокатів з запитанням, чи визначилися вони із черговістю виступів у дебатах. На це Олександр Плахотнюк повідомив суду про намір надати слово спочатку Юлії Тимошенко, а потім – захисникам. Проте суддя заперечив такий порядок. Тому захисники визначили між собою таку черговість виступів: Юрій Сухов, Олександр Плахотнюк, Микола Сірий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.