Парламентські “піаністи” мають намір відібрати пільги у малого та середнього бізнесу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.09.2011 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15345

Депутати пропонують відмовитися від надання податкових пільг для малого і середнього бізнесу, що виробляє і реалізує власні товари.

Про це пише , пише Коммерсантъ-Украина.

Згідно з документом, який опинився в розпорядженні КоммерсантЪ-Украина, в останній версії законопроекту щодо реформування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, підготовленій до другого читання, депутати вирішили виключити норми, внесення яких було ініційовано підприємцями і погоджено з Кабміном.

Йдеться про надання 50% пільги на сплату єдиного податку для виробників, що продають товар власного виробництва, а також можливість до 2016 року платити половину ставки податку на доходи фізосіб тим підприємцям, які перейшли на загальну систему оподаткування.

Видання нагадує, що глава комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник (Партія регіонів) заявляв, що весь бізнес повинен працювати в рівних умовах.

Водночас, регіонал комітету Олег Царьов зазначив, що депутати не готові підтримати зайво м'який підхід до реформування спрощеної системи, хоча, на думку голови Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу Фортеця Оксани Продан, ці норми є стимулом, а не преференцією.

Крім того, Царьов повідомив КоммерсантЪ-Украина, що парламентська більшість затвердить запропонований законопроект.

Раніше сьогодні вже повідомлялося, що в зазначеному законопроекті депутати також вирішили доповнити перелік видів діяльності, на які буде поширюватися спрощена система оподаткування.

Нагадаємо, урядовий документ було прийнято за основу ще в середині червня, і бізнес очікував його затвердження в цілому ще до парламентських канікул - у липні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.