Знайдений найбільший вантаж срібла на морському дні

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 28.09.2011 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15346

В Атлантиці знайдено уламки корабля, в якому міститься 200 тонн срібла вартістю 150 мільйонів фунтів. Це найбільша знахідка дорогоцінних металів, виявлена в морі.

Срібло знайдено на борту британського транспортного корабля, що був затоплений німецьким підводним човном у 1941 році.

Знайшла ці скарби американська дослідницька компанія Odyssey Marine. Вона собі залишить 80% знахідки, - за умовами угоди з департаментом транспорту.

У 1941 році корабель SS Gairsoppa прямував з Індії до Британії, однак дорогою на судні закінчилось пальне і розпочався шторм. Корабель намагався зупинитися у гавані, однак його помітив екіпаж німецького підводного човна.

Після торпедної атаки з-поміж 85 членів екіпажу вижило троє людей. Вони намагались доплисти до берега на рятувальній шлюпці, однак двоє з них загинули дорогою до берега.

Уламки корабля знайшли цього літа у північній Атлантиці на глибині 4700 метрів, майже за 500 кілометрів від берегів Ірландії. Однак лише цього тижня надійшла інформація, що ці уламки належать кораблю SS Gairsoppa.

"Ми виконали перший етап цього проекту - місце знаходження уламків та визначення, що це за судно. Враховуючи місце положення і стан корабля, ми впевнені, що наші заплановані операції будуть успішними і ми зможемо дістати цей вантаж срібла", - розповідає Ендрю Крейг, менеджер проекту компанії Odyssey Marine.

SS Gairsoppa лежить просто на морському дні з відкритими вантажними трюмами. Це означає, що злитки можна буде дістати завдяки роботам, які працюють на дистанційному управлінні.

Експерти кажуть, що рештки людей знайти малоймовірно, враховуючи давність корабельної аварії і глибину, на якій перебували уламки судна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.