Шито білими нитками. Адвокати Тимошенко оприлюднили нові факти фальсифікацій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2011 20:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15349

Захисник екс-прем’єра Олександр Плахотнюк вважає неприпустимим визнання у якості доказів протоколів та постанов, складених Генеральною прокуратурою України 31 квітня – у день, якого не існує в календарі.

"Відповідно до частини першої статті 85 Кримінально-процесуального кодексу буквально по кожній слідчій дії повинні бути зазначено місце і дату складання, посади і прізвища осіб, що їх складають. У протоколі зазначено дату його складення, а саме – 31 квітня 2011 року. Згідно календаря місяць квітень має сталу кількість днів, а саме 30. Немає 31 дня", - сказав Олександр Плахотнюк у своїй промові під час судових дебатів у справі Юлії Тимошенко.

Адвокат повідомив, що в цей неіснуючий день до матеріалів справи було долучено чотири документи в якості нібито доказів провини Юлії Тимошенко. "У цей же день документи, які були оглянуті 31 квітня 2011 року, були і приєднані до матеріалів кримінальної справи постановою слідчого "Про приєднання до матеріалів справи документів" від 31 квітня 2011 року", - зазначив він.

За словами Олександра Плахотнюка, в цей день до матеріалів справи було приєднано зокрема протокол огляду у присутності понятих, копія розпорядження №907 Кабінету міністрів про затвердження директив делегації НАК "Нафтогаз України".

"Усі ці документи, які були або оглянуті слідчим, або долучені до матеріалів справи протоколами та постановами слідчого від 31 квітня, є неприпустимим доказами у справі, як і самі процесуальні документи", - заявив адвокат.

Олександр Плахотнюк повідомив, що зазначені протоколи і постанови знаходяться у 8 томі матеріалів кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.