Президент Ющенко спілкувався із бізнесменами

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.11.2006 19:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1535

Президент України Віктор Ющенко провів чергову зустріч з представниками великого бізнесу.

Мета зустрічі – залучити великий бізнес до активної участі у реалізації політики Президента України щодо розв'язання основних проблем соціально-економічного розвитку країни, повідомляє прес-служба.

На початку зустрічі Президент висловив переконання, що ключовим питанням національної економіки є налагодження ефективних відносин між владою та бізнесом.

Під час зустрічі учасники висловили свої думки стосовно низки питань, серед яких – податкові нововведення, запропоновані Урядом на 2007 рік, зокрема, питання оподаткування дивідендів фізичних осіб, ситуація із відшкодуванням ПДВ, формування конкурентного середовища в економіці, введення амортизації на підприємствах, питання протидії поширенню рейдерства, вступ України до СОТ, організація фондового ринку тощо.

Говорячи про ситуацію із адмініструванням та відшкодуванням ПДВ, Президент України наголосив, що у цій сфері так і не відбулося покращення. «Не наведено порядку з ПДВ. Це питання приводить корупцію у відносини влада – бізнес», – сказав він. Натомість, за словами В. Ющенка, тенденції зростання боргів держави з відшкодуванням ПДВ на тлі численних протиправних оборудок набувають загрозливого характеру. А запровадження спецрахунків ПДВ, переконаний Глава держави, може спричинити суттєве обмеження обігових коштів. Віктор Ющенко запропонував до 15 грудня визначитися із механізмом, який би дозволив вирішити проблему із ПДВ на наступний рік.

Президент також закликав представників великого бізнесу долучитися до розв’язання теми щодо формування вільних економічних зон. «Щоб ми, з одного боку, визнали, що нація потребує ці пріоритети, з іншого – не повторили попередніх помилок. Нам треба знайти більш солідарну позицію у цьому питанні і більш чітко уявити механізми, з якими ми можемо працювати», – зазначив він.

Віктор Ющенко вважає необхідним у найближчі тижні провести «глобальну дискусію щодо основ формування національного конкурентноздатного середовища». «Великі втрати, які несе сьогодні національна економіка, виходять з того, що не сформульована єдина концепція формування конкурентноспроможного середовища для національного виробника», – сказав він.

Глава держави також закликав учасників зустрічі до солідарності у питанні вступу України до СОТ.

Віктор Ющенко відзначив роль великого бізнесу в реалізації суспільно значущих проектів. Він зазначив, що за останній рік за допомогою великого бізнесу реалізуються такі проекти, як «Гетьманська столиця», «Хортиця», «Мистецький Арсенал». «Проекти, що відносяться до історичної спадщини, піднімаються за рахунок вашої доброчинної допомоги», – підкреслив він.

Участь у зустрічі взяли Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, Секретар РНБО Віталій Гайдук, Голова НБУ Володимир Стельмах, Перший віце-прем'єр-міністр України, міністр фінансів Микола Азаров, міністр економіки Володимир Макуха, представники бізнесу – Володимир Бойко (Металургійний комбінат ім.Ілліча), В'ячеслав Богуслаєв (ВАТ «Мотор-Січ»), Таріел Васадзе (Корпорація «УкрАвто»), Ігор Коломойський (Група «Приват»), Віктор Пінчук (Корпорація «Інтерпайп»), Олексій Порошенко (Корпорація «Укрпромінвест»),Олександр Риженков (Концерн «Енерго»), Георгій Скудар (ЗАТ «Новокраматорський машинобудівний завод»), Олександр Слободян (ЗАТ «Оболонь»), Сергій Тарута (Корпорація «ІСД»), Борис Тимонькін («Укрсоцбанк»), Євген Уткін (Корпорація «Квазар-мікро»), Валерій Хорошковський (Телеканал «Інтер»), Микола Янковський (Концерн «Стирол»).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.