Адвокат Тимошенко не знайшов у її справі жодного чітко сформульованого звинувачення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15356

Захисник екс-прем’єра Микола Сірий переконаний, що Юлії Тимошенко Генеральною прокуратурою України пред’явлено логічно хибне та юридично неконкретне обвинувачення.

"Юлія Тимошенко своїми діями не порушила жодного закону, тобто не вчинила жодного правопорушення, якщо сторона обвинувачення не вказала жодної норми, де було б сказано абсолютно чітку заборону, яку не можна було би порушувати. Юлії Тимошенко пред’явлено не лише логічно хибне, а і юридично неконкретне обвинувачення", - сказав Микола Сірий сьогодні під час судових дебатів у справі Юлії Тимошенко.

На думку адвоката, обвинувачення створило недопустиму правову невизначеність, з якою погодився суд. "Результатів всього цього тільки два – або виправдувальний вирок, або скасування всього того, що буде написано в обвинувальному", - підкреслив він.

Микола Сірий також наголосив, що обвинувачення не змогло конкретно сформулювати, перевищувала Юлія Тимошенко владу чи службові повноваження, що ускладнило роботу адвокатів з формування лінії захисту. "Український кримінальний закон передбачає кримінальну відповідальність або за перевищення влади, або за перевищення службових повноважень. Дана норма не містить кримінальної відповідальності за перевищення владі та службових повноважень, як зазначено в обвинувальному висновку", - пояснив він.

"Тобто, якщо ми з вами завтра опиняємося в нормальній судовій системі, то цього слова "та-або" достатньо для того, щоб будь-яке рішення – я не маю на увазі виправдувальний вирок, бо для нього це не потрібно – але будь-яке обвинувальне рішення в нормальній юридичній системі при наявності "та-або" – це стовідсоткова підстава для того, щоб скасувати судове рішення і повернути, я повторюю, якщо є в справі фактичні дані, які стверджують про те, що було вчинено службовий злочин. Може, ким – невідомо, але кимсь було вчинено повернути цю справу на дослідування і на стадії досудового розгляду сформулювати належне обвинувачення і вже тоді направити справу до суду", - зазначив Микола Сірий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.