Тимошенко й не сподівається, що замовна справа закінчиться її виправданням

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2011 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15362

Лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко припускає, що через замовний характер кримінальної справи їй буде виголошено обвинувальний, а не виправдувальний вирок.

"Повірте мені: вирок вже є, і якщо хтось в цьому залі або в суспільстві думає, що вирок буде виправдувальним, я хочу просто, щоб ви зараз не плекали надії. Вирок написаний, і він буде оголошений – саме обвинувальний", - сказала Тимошенко сьогодні під час судових дебатів.

Екс-прем'єр наголосила, що протягом судового процесу сторона захисту була поставлена в нерівні умови зі стороною обвинувачення.

"Це не був суд в класичному розумінні принципів судочинства. Це був суд дуже специфічний, це був суд без сторони захисту, ми були позбавлені права, по-перше, на повноцінний захист, і робили все в авральному режимі – робили та екю як могли. По-друге, це був суд без свідків, які запропоновані стороною захисту, це був суд без експертиз які би проводилися за участі сторони захисту, суд без запрошення експертів для того, щоб вони в цьому засіданні мали можливість дати хоч якісь пояснення", - констатувала вона.

"І тому я зараз говорю не для цього суду і не для цих прокурорів, які не представляють сьогодні ні закон, ні Конституцію, ні справедливість. Вони представляють сьогодні людей, які випадково дорвалися до влади і які сприймають країну", - підкреслила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.