На Банковій запевняють, що Януковичу вистачає Межигір’я

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.09.2011 17:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15364

В Адмiнiстрацiї Президента не планували й не планують створення державної резиденцiї в Пiдгорецькому замку на Львiвщинi.

Про це йдеться у вiдповiді керiвника Головного управлiння забезпечення доступу до публiчної iнформацiї адмiнiстрацiї президента Дениса Iванеска на iнформацiйний запит "Iнтерфакс-Україна".

"Статус Пiдгорецького замку, який є державним музеєм, залишається незмiнним. Жодного доручення чи розпорядження про створення в ньому державної резиденцiї президент України не давав", - заявив Іванеско.

Він нагадав, що у сiчнi 2011 року директор Львiвської нацiональної галереї мистецтв Борис Возницький у листi до Президента просив про надання державної пiдтримки у реставрацiї Пiдгорецького замку.

Зокрема, за словами Іванеска, Возницький пропонував створити на верхньому поверсi замку урядову резиденцiю.

"Кошти на реставрацiю перестали надходити за часiв уряду Тимошенко... роботи проводяться власними силами, iнодi допомагають спонсори", - цитується у відповіді на запит лист Возницького.

"Президент України доручив Кабiнету Мiнiстрiв вжити заходiв щодо пiдтримки музеїв та замкiв Львiвщини, зокрема щодо фiнансування реконструкцiї Пiдгорецького замку. Iдею створення урядової резиденцiї не було підтримано", - написав Іванеско.

За його словами, Янукович "зацiкавлений у збереженнi та реконструкцiї Пiдгорецького замку як унiкального об'єкта культурної спадщини України".

"Вiн має залишитися вiльним для вiдвiдування i громадянами України, i iноземними туристами як одна з iсторичних перлин Львiвщини", - заявив Iванеско.

Як відомо, глава Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк заявив, що влада має намір створити урядову резиденцію в Підгорецькому замку у Львівській області.

За його словами, таке доручення Президент Віктор Янукович дав Кабінету Міністрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.