Хроніки дерибану. ПроФФесіонали почали ділити “Нафтогаз”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.09.2011 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15369

Україна почала процес розподілу НАК “Нафтогаз України” на три окремі структури, заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко.

"Готується розділення на три незалежні напрямки: транспортна компанія, компанія з видобутку і компанія з постачання. Процес вже розпочався: наш уряд прийняв рішення про створення відповідної комісії", - сказав міністр.

Водночас, чиновник нагадав, що це передбачено зобов'язаннями країни, узятими при вступі у лютому 2011 року до Європейської Енергетичної співдружності.

Тим часом, генеральний директор генерального директорату з питань енергетики Єврокомісії Фабрізіо Барбасо зазначив, що ЄС дасть оцінку реформам "Нафтогазу".

"Ми вітаємо реструктуризацію "Нафогазу" як важливу складову реформ в Україні при вступі до Енергетичної співдружності", - сказав він, назвавши важливим той факт, що реструктуризація повинна йти відповідно до зобов'язань України і забезпечувати виконання контрактних зобов'язань НАК.

Нагадаємо, 2 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров відмітив, що "Нафтогаз" буде ліквідований в результаті реформування, у зв'язку з чим необхідно буде переглянути усі існуючі угоди компанії, у тому числі і з Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.