Німеччина наполягатиме на зоні вільної торгівлі між Україною та ЄС

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.11.2006 20:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1537

Наступного року, під час головування Німеччини в Європейському Союзі, ця країна наполягатиме на створенні зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Зокрема, на укладанні низки секторальних угод в окремих напрямках та сферах.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН в Україні Райнгард Шеферс під час зустрічі з Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, яка відбулася 30 листопада в Мін’юсті, повідомили у прес-службі Мін’юсту.

Як зазначили у прес-службі, Шеферс сказав, що для створення зони вільної торгівлі Україні необхідно здійснити відповідні правові кроки, зокрема, щодо подальшого зближення законодавства.

“Потрібно зблизити усі правові механізми, оскільки українські підприємства отримають доступ до ринків ЄС”, - наголосив Посол.

За словами Посла, створення зони вільної торгівлі посилить вимоги до адаптації українського законодавства більше, ніж при вступі до Світової організації торгівлі.

Шеферс погодився з українським Міністром, що Україні та ЄС потрібно виробити предметні домовленості про умови цього процесу.

Шеферс висловив впевненість, що предметне зближення з ЄС – “це єдиновірний курс для України, якщо говорити про політичні перспективи”.

“Двері до ЄС відчинені, але й процес з наближення України до ЄС поки залишається відчиненим”, - разом з тим зазначив Шеферс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.