А для кого Закон? Суддя Кіреєв вже визначив, кого допустять слухати вирок Тимошенко

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.09.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15373

У залі будуть лише журналісти, і то, ті, кого типу зареєструють.

Сьогодні, 30 вересня, головуючий в газовій справі стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв ухвалив, що при оголошенні вироку обвинуваченої в залі судових засідань будуть присутні тільки представники засобів масової інформації та безпосередньо учасники самого судового процесу.

"Суд, враховуючи, що при розгляді даної справи присутні перешкоджали виступу (учасників процесу, - ред.) ... на місці ухвалив під час оголошення судового рішення, крім учасників судового процесу, допустити виключно представників ЗМІ шляхом реєстрації", - сказав Кірєєв.

Сьогодні на засіданні присутні в залі, у тому числі народні депутати, вигукували репліки, а також аплодували у ході виступу як самої Тимошенко, так і її адвокатів.

Киреєв наголосив, що під час оголошення вироку буде дозволена телевізійна трансляція із зали судових засідань, а також представники ЗМІ зможуть робити аудіо-, відео-та фотофіксацію процесу.

У свою чергу, адвокати Тимошенко на таку постанову головуючого відреагували досить бурхливо, внісши протести на дії головуючого.

"Кірєєв прийняв явно незаконне рішення", - сказав адвокат Микола Сірий, зауваживши, що законодавством не передбачено "сортування людей на журналістів і нежурналістів".

У свою чергу, адвокат Юрій Сухов наголосив, що на даній стадії процесу суд не має права приймати подібні рішення.

"Своє рішення суддя мотивував тим, що були порушення порядку під час судового слідства, які заважали суду, та інше. Тобто він (суддя, - ред.) для того, щоб цього не було, визначив, що тільки певне коло осіб буде при оголошенні вироку. Тобто, суд уже зараз фактично сказав, що вирок буде обвинувальним, і він передбачає, що можуть бути порушення громадського порядку в залі судового засідання", - наголосив Сухов.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва завершив судові дебати з газової справи і надав останнє слово підсудній - Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.