Пільги не зніматимуть? Тігіпко підписав з афганцями папірця

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.09.2011 18:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15380

Кабінет міністрів підписав меморандум про взаємодію і співпрацю з Союзом ветеранів Афганістану.

Народ і влада

За інформацією джерел Zn.ua в секретаріаті Кабміну, аналогічний меморандум був підписаний між урядом і Союзом "Чорнобиль Україна".

З боку Кабінету міністрів документ підписав віце-прем'єр Сергій Тігіпко, з боку афганців - голова Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, з боку чорнобильців - президент Союзу "Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв.

Згідно з меморандумом, законопроект № 9127 буде ухвалено, але без одіозних перехідних положень, які передбачали ручний режим регулювання пільг Кабінетом міністрів.

Дана норма стосується всіх 36 категорій пільговиків, яких торкається цей законопроект.

Водночас у меморандумі не прописаний алгоритм подальших дій уряду щодо упорядкування пільг, а також про обов'язковість консультацій при вирішенні пільгової проблеми з суспільством.

В меморандумах уряд бере на себе зобов'язання щодо підвищення пільг афганцям і чорнобильцям.

Що стосується інших категорій пільговиків, які не проявили активності, то їх інтереси залишилися неврахованими.

Як відомо, 9 вересня Верховна Рада прийняла законопроект № 9127 у першому читанні, що призвело до масових акцій протесту під будівлею парламенту.

Згідно з текстом законопроекту, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків, вчителів та інших категорій пільговиків відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною Радою, а Кабміном в ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції.

При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.