Російські рокери відмовилися від підтримки тандему Путін-Мєдвєдєв

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.10.2011 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15384

У разі перемоги Володимира Путіна на президентських виборах 2012 року у Росії, музиканти не будуть грати на Василівському узвозі, як це було в березні 2008 року, коли главою держави був обраний Дмітрій Медвєдєв.

Про це заявили лідери гуртів "Машина времени" і "Чайф" Андрєй Макаревич і Владімір Шахрін.

Як відомо, три з половиною роки тому тандем Путін-Медвєдєв святкував свою перемогу на Червоній площі з небувалим розмахом. Незважаючи на дощову і вітряну погоду, тисячі людей зібралися в ніч після виборів на Василівському узвозі в очікуванні перших осіб держави.

У грандіозному шоу взяли участь такі рок-групи, як "Машина времени", "Чайф", "Моральний кодекс" і популярні естрадні артисти, серед яких були Григорій Лепс, Вікторія Дайнеко, Леонід Агутін та інші. Кульмінаційний момент настав у 11 годині ночі, коли з Спаських воріт вийшли Дмитро Мєдвєдєв і Володимир Путін і під бурхливі овації й крики піднялися на сцену.

"Особисто я не бачу нічого дивного в тому, щоб брати участь в концерті, присвяченому завершенню виборів президента країни, в якій я живу. Вибори я вважаю досить важливою подією в житті цієї країни... А чому я не повинен у цьому концерті брати участь? З усіх кандидатів у президенти Медвєдєв мені значно ближче, ніж всі інші. Тому я за нього голосував цілком свідомо. До Путіна я теж ставлюся з великою симпатією", - говорив Макаревич у 2008-му.

Проте наразі, після того як тандем зробив рокіровку і Владімір Путін знов піде балотуватись в президенти Росії, а Дмітрій Медвєдєв бачить себе на посаді глави уряду, Андрєй Макаревич кардинально змінив свою позицію. Він не буде виступати на концерті на честь новообраного президента.

"Мені не дуже подобається все, що відбувається сьогодні. Нам вже розповіли, хто у нас буде президент. Але справа не в Путіні, а справа в тому, що є відчуття, що нас позбавляють залишків права вибору. От і все", - каже Макаревич.

У той же час він не шкодує про участь у концерті 2008 року: "Все відбувається так, як відбувається. Того разу я голосував за Медвєдєва. Медвєдєв переміг. Я вважав, що я абсолютно правильно роблю... Я покладав на Медвєдєва деякі надії".

Змінилося ставлення до Путіна з Медвєдєвим і у лідера групи "Чайф" Владіміра Шахріна, який так само, як і Макаревич три з половиною роки тому виступав на Василівському узвозі.

"У мене було якесь відчуття незручності за те, що я бачив на з'їзді "Єдиної Росії": оплески стоячи, наприклад. Ніяково було й те, що ніхто не намагався все це лизоблюдство зупинити: слухайте, припиніть вставати після кожної фрази!", - зазначив музикант.

За його словами, тоді на Червоній площі гурт просто грав пісні.

"По суті справи, це наша робота. Ніяких агітаційних гасел ми не вимовляли. Але я відчуваю почуття ніяковості, в тому числі і за себе, як ніби маєш до всього цього хоч якесь відношення. Тому навряд чи цього разу ми будемо грати. Взагалі мені здається, що вибори 2012 року вже пройшли. Ми сподівалися все-таки на іншу історію, думали, що можливий інший варіант. Фраза Дмитра Анатолійовича про те, що "ми в принципі це все вирішили в 2007 році" мене просто вбила. Краще б він цього не говорив", - сказав Шахрін.

Як відомо, президентські вибори в Росії призначені на 4 березня 2012 року. Про те, чи готується чергове шоу переможців на Василівському узвозі, поки нічого не відомо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.