Німці пішли з Тернополя

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 30.11.2006 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1539

Німецька компанія Bordnetze відмовилась будувати в Тернополі завод з виготовлення автопроводки для автомобілів «Фольксваген». Інвестори не схильні довіряти міській раді.

Про це повідомив мер Тернополя Роман Заставний. Договір про наміри між містом і компанією Bordnetze був підписаний наприкінці квітня цього року. Bordnetze запропонувала побудувати на ділянці 4-5 га завод, на якому було б створено 2 тис. робочих місць. Інвестори планували вкласти в створення підприємства 100 млн. грн.

Будівництво повинне було початися ще в червні. Однак компанії так і не вдалося приступитися до реалізації проекту через конфлікт щодо законності виділення земельної ділянки. Через протистояння між депутатами місцевої ради компанія Bordnetze, за словами мера Тернополя, вирішила перенести свій проект в Луцьк.

«Ми навіть знайшли землю для заводу - у невикористовуваному кар'єрі, - говорить мер Тернополя Роман Заставний. - Інвестори погодилися взяти на себе рекультивацію, установку комунікацій і під'їзду, але... німці сказали, що дії нашої міськради спрогнозувати важко, а тому вони не можуть більше чекати й не хочуть ризикувати».

«Плани по будівництву свого підприємства в Україні в компанії є», - повідомили в головному офісі Bordnetze у Вольсбурге. Однак компанія поки не розкриває ні своїх планів, ні ходу переговорів з регіональною владою.

Однак ні в Луцькій міській адміністрації, ні в обласний, не змогли підтвердити інформацію про переговори по будівництву заводу з компанією Bordnetze. За інформацією замначальника управління зовнішніх відносин Волинської обладміністрації Оксани Теслюк, на сьогодні плани будівництва заводів з виробництва автопроводки в області розглядають дві закордонні компанії - транснаціональна Delphi і японська Jazaki.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.