У справі Тимошенко є навіть документи датовані майбутнім

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.10.2011 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15391

Барон Мюнхаузен придумав 32 травня, а представники Генпрокуратури – 31 квітня. Також існують документи, датовані датою, яка ще не наступила – 18 грудня 2011 року. В будь-якій цивілізованій країні, лише за цим фактом було б припинено судовий розгляд справи.

"У нас же суд керується не принципами Верховенства права, а вказівками з Банкової". - заявив нардеп Андрій Кожем'якін на погоджувальній раді у парламенті, повідомляє прес-служба БЮТ.

На його думку, саме тому під час судових дебатів не були допущені телекамери, Юлію Тимошенко позбавлено заключного слова.

"Але ця честь Печерського суду пішла ще далі, і заборонила бути присутнім у залі суду громадянам України, у тому числі представникам дипломатичного корпусу та народним депутатам. Тим самим знову грубо порушуються Конституція України і закони". - наголовив Кожем'якін.

Він переконаний, що будь-який вирок, окрім виправдального буде мати вкрай негативні наслідки для держави. "Тому будь-який вирок для Юлії Тимошенко, окрім виправдального, буде вироком для влади. Фактично – це буде завершення історії демократичної України. Наша держава опиниться в повній міжнародній ізоляції, а в країні запанує терор страху". - сказав Кожем'якін.

Він підкреслив, що цій судовій справі вже давно дали належну об‘єктивну оцінку як в Україні, так і далеко за її межами. " Світова демократична спільнота: США, Євросоюз детально відслідковували судовий процес, вивчили матеріали кримінальної справи (для цього була залучена Гельсінська правозахисна група) і чітко заявили, що не було в діях Юлії Тимошенко, як Прем’єр-міністра України, ніяких порушень закону, а тим більше – будь-якого злочину. І тому, знаючи про це, світова спільнота активно захищає Тимошенко. Вони зрозуміли, що діюча влада розправляється з лідером української опозиції. Усі, хто хоча б поверхнево слідкував за цим процесом, могли пересвідчитися: всі обвинувачення, які підготували представники Генпрокуратури – це суцільна фабрикація доказів і фальсифікація документів, які робилися нашвидкоруч, в неіснуючі дати". - нагадав Кожем'якін.

Він озвучив вимоги фракції БЮТ:

І. Фракція заявляє, що в час, коли українське суспільство, вся світова спільнота, духовенство, так чи інакше висловлюються щодо беззаконня стосовно Тимошенко – лідера української опозиції, Верховна Рада України ще досі не висловила офіційної позиції стосовно цього ганебного процесу. Тому ми наполягаємо на терміновому розгляді цього питання у Верховній Раді.

ІІ. Також фракція вимагає рішучих і негайних дій Верховної Ради стосовно вдосконалення Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України аби виправити цю жахливу ситуацію, коли морально застарілі статті застосовуються владою для розправи з політичними опонентами.

ІІІ. Ми звертаємося до Голови Верховної Ради України зробити все, щоб не допустити жорсткого протистояння у Печерському суді під час оголошення вироку. Вважаємо, що Верховна Рада не може стояти осторонь, коли порушуються права людини, як учасника процесу Ю.Тимошенко (позбавлення заключного слова), так і представників вищого законодавчого органу країни.

Якщо суддя не дозволить народним депутатам України бути присутніми у залі під час вироку 11 жовтня, фракція залишає за собою право діяти адекватно під час розгляду питань Вищої кваліфікаційної комісії суддів у Верховній Раді України.

Кожем'якін також нагадав, що наразі немає ніяких реальних кроків влади щодо скандальної спроби позбавити найвразливіші вестви населення соціального захисту. "Крім того, залишається нерозв’язаним питання щодо збереження пільг для малозахищених категорій населення, у тому числі – чорнобильців, афганців, пенсіонерів, інвалідів та інших. Ганебний законопроект (реєстр. № 9127) до цього часу залишається на розгляді в комітеті Верховної Ради України з питань правосуддя. Тобто все ще не втратив, на переконання влади, своєї актуальності. Разом з тим, законопроект, який подала опозиція до Верховної Ради України, щодо недопустимості зняття соціальних пільг досі не зареєстрований в Парламенті. Тож ми вимагаємо: терміново зареєструвати його і невідкладно включити цей проект закону у порядок денний, розглянути та ухвалити на цьому тижні". - нагадав Кожем'якін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.