В Криму - “липові” урядовці

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 1.12.2006 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1543

У Криму здійснюється тотальна перевірка дипломів про освіту державних урядовців всіх рівнів і рангів. Поштовхом до неї послужили виявлені серед держслужбовців випадки використання фальшивих документів.

Лідерами в такій непрестижній справі є працівники Центру зайнятості, проти яких прокуратурою було порушено 11 кримінальних справ.

Про це на сьогоднішній прес-конференції в Сімферополі повідомив прокурор Криму Віктор Шемчук.

Він також заявив, що перевірка проводиться за завданням Генеральної прокуратури України стосовно всіх держчиновників і керівників автономії від районної ланки до Ради міністрів і Верховної Ради.

«Наприклад, тільки прокуратура Центрального району Сімферополя цього року закінчила 11 кримінальних справ за фактом використання підроблених дипломів. Це торкалося Центру зайнятості, у співробітників яких були такі дипломи», – розповів Шемчук.

Він також повідомив нові подробиці в розслідуванні скандалу навколо голови Ленінської райради Криму Анатолія Петрищева, передає «Новий Регіон».

«Цей урядовець відмовився давати будь-які пояснення, пославшись на можливість зробити це відповідно до статті Конституції», – сказав Шемчук.

За його словами, всі матеріали цього розслідування зараз перебувають у Головному управлінні МВС України в Криму.

«Наразі ми ставимо питання про те, що диплом був підроблений. Нам треба встановити, де знаходиться цей диплом, хто його підробляв. Це входить у компетенцію міліції, тому документи ми передали до кримського главку МВС», – пояснив прокурор.

Від "Аратти". Ми думаємо, що Крим не є унікальним явищем в цьому питанні. Починаючи з проФФесора - прем`єр-міністра, і закінчуючи низовими ланками "унікальних" можновладців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.