Суддя Кіреєв майже цілодобово пише вирок Тимошенко

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.10.2011 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15438

уддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, головуючий у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко, майже цілодобово перебуває у своєму кабінеті.

Про це "Сегодня" повідомив один з п'яти бійців "Грифона", які стежать за порядком в Печерському суді і контролюють кожен крок співробітників інстанції.

"Суддя Кірєєв приходить на роботу о 6 ранку і йде пізно вночі", - розповів він.

Робочий кабінет судді знаходиться на третьому поверсі будівлі. Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, суддя повинен бути один на один з томами кримінальної справи і не може радитися з іншими суддями або з кимось ще.

Знають про це і адвокати Тимошенко, які вчора приїхали на барикади до Печерського суду. "Суддя повинен приймати рішення без будь-чиєї допомоги", - зазначив Юрій Сухов, один із захисників екс-прем'єра.

Те ж говорить і голова Печерського суду Микола Замковенко, який, нагадаємо, свого часу виніс виправдувальний вирок для екс-прем'єра.

"Спілкування судді в дорадчій кімнаті зі сторонніми особами може послужити приводом для скасування вироку. Але Кірєєв не настільки дурний, щоб підпускати до себе кого-небудь в ці 10 днів", - сказав Замковенко.

Як відомо, суддя Кірєєв оголосить вирок до 11 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.