Партія “Батьківщина” закликає всіх під Печерський суд

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.10.2011 11:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15449

Партія “Батьківщина” закликає всіх небайдужих громадян прийти 11 жовтня до Печерського районного суду Києва, в якому планується в цей день оголосити вирок за результатами розгляду справи, сфальсифікованої проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

До 11 жовтня вирішується доля демократії в Україні. Або ми будемо вільними людьми у власній країні, або Янукович перетворить Україну на тоталітарне кримінальне гетто.

Країна, як ніколи, стоїть перед вибором: влада народу чи кримінальний режим. 11 жовтня вони планують оголосити вирок. Але Янукович настільки боїться народу, що може змінити день оголошення вироку. Якщо ми будемо разом – ми переможемо цей тоталітарний кримінальний режим.

Справа Юлії Тимошенко – не її особиста проблема. Режим Януковича будує систему, в якій влада має стати цілком незалежною від того, що думають про неї люди. Режим Януковича будує систему, в якій для тих, хто не згоден з політикою влади, місце є лише у в’язниці.

Найбільше, що зараз треба режиму – це мовчазна згода суспільства. На політичні репресії. На збільшення пенсійного віку. На скасування пільг чорнобильцям, афганцям, ветеранам. На зростання тарифів на послуги. На здачу газотранспортної системи. На згортання свободи слова та права на протест.

Прийдіть 11 жовтня до Печерського суду!

Як відомо, півроку тому, 11 квітня 2011 року Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури України 15 томів справи щодо газових угод 2009 року. Через декілька годин після цього старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України, радник юстиції Олександр Нечвоглод виніс постанову про порушення щодо Юлії Тимошенко кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

В цей же день, 11 квітня 2011 року, зранку в кабінеті заступника голови Контрольно-ревізійного управління Наталії Рубан під контролем працівників Служби безпеки України було підписано "Довідку комісійної перевірки з окремих питань фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз України" у 2008-2010 роках", яка стала головним доказом обвинувачення у нібито завданні компанії шкоди у сумі 1,5 мільярдів гривень. Порушуючи справу, слідчий не вивчив питання наявності істотної шкоди державним інтересам, не зазначив будь-яких даних, які б свідчили про наявність такої шкоди.

Досудове слідство проводилося з грубими порушеннями Кримінально-процесуального кодексу, а також права Юлії Тимошенко на захист. Під час розслідування цієї справи екс-прем'єр-міністр неодноразово зверталася із заявами на ім’я першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про порушення слідчим вимог чинного кримінально-процесуального законодавства, але жодної реакції не було.

Юлія Тимошенко на початку травня 2011 року у судовому порядку оскаржила порушення проти неї кримінальної справи, проте суддя Печерського районного суду Галина Супрун відмовилася визнати незаконною відповідну постанову Генеральної прокуратури. Апеляційний суд Києва, продовжуючи виконання доручень Януковича, у свою чергу підтвердив законність рішення Печерського суду.

24 травня 2011 року слідчий Олександр Нечвоглод вперше зробив спробу арештувати Юлію Тимошенко на підставі постанови Печерського районного суду від 23 травня про надання дозволу на її затримання та доставку до Печерського райсуду Києва для
вирішення питання про можливість обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Але під тиском громадськості та міжнародної спільноти слідчий вимушений був відступити.

17 червня вранці Генпрокуратура з черговими грубими порушеннями Кримінально-процесуального кодексу та всупереч здоровому глузду передала "газову справу" Юлії Тимошенко на розгляд до Печерського районного суду, не розглянувши близько 50 клопотань захисту про проведення додаткових слідчих дій, допитів, очних ставок та експертиз.

Судові слухання справи Юлії Тимошенко розпочалися 24 червня, а головуючим у справі "за автоматичним розподілом" було призначено Родіона Кірєєва, який лише два роки працює суддею. До Печерського районного суду Родіон Кірєєв був переведений з одного із районних судів Київської області за три місяці до розгляду справи екс-прем'єра. Суддя "успішно" прийняв "естафету" слідчого у порушеннях процесуального законодавства.

Судові слухання справи проводилися із тотальним порушенням права Юлії Тимошенко на захист, з ігноруванням практично всіх клопотань захисту, з безпідставною відмовою у залученні свідків зі сторони захисту, з проведенням процесуальних дії за відсутності представників захисту.

5 серпня суддя Родіон Кірєєв ухвалив незаконне рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту за нібито "перешкоджання встановленню істини, системні порушення порядку судового засідання, невиконання розпоряджень головуючого, свідоме затягування процесу, висловлювання неповаги до суду та свідків".

30 вересня суддя позбавив Юлію Тимошенко можливості виступити у суді з останнім словом та оголосив про видалення суду до нарадчої кімнати для оголошення вироку у справі екс-прем'єра орієнтовно до 11 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.