Справа Тимошенко стала предметом обговорення у НАТО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.10.2011 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15453

На останній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Бухаресті значну увагу приділили лідерові української опозиції Юліі Тимошенко і ганебному судовому процесу, який організовано проти неї діючою владою.

Про це заявив Глава Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО Андрій Шкіль, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, 8 жовтня в порядку денному сесії Парламентської асамблеї було дві доповіді, що торкались цих питань, одну з яких представив італійський парламентар Лусіо Малан.

Доповідь торкалась аналізу актуальних політичних процесів в середині України та нового зовнішньополітичного курсу нашої держави після останніх президентських виборів.

Найбільша увага була зосереджена на питанні придушення в Україні демократії, прав і свобод людини та громадянина, а також свободи слова.

«Ці проблеми були висвітлені на фоні ганебного політично-зафарбованого судового процесу над Юлією Тимошенко. Зокрема, було сказано, що за всіма ознаками кримінальну справу було сфабриковано владою за для усунення політичної конкуренції з боку сильної опозиції», - йдеться у повідомленні.

Шкіль зазначив, що доповідь викликала жваву дискусію серед парламентарів держав-членів НАТО та привернула увагу до ганебних політичних процесів, які відбуваються в сучасній Украйні на очах у всього світу.

Крім того, народним депутатом України Остапом Семераком було презентовано документальний фільм «Суд над Юлією Тимошенко. Правдива розповідь».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.