У новому Chrome буде функція прямого зв’язку між користувачами

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.10.2011 13:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15455

У нових версіях браузера Chrome з’явиться функція пірингового зв’язку, що дозволяє користувачам на двох будь-яких комп’ютерах з’єднуватися один з одним.

Для використання нової системи користувачам не потрібно нічого, крім самого доступу в Інтернет та браузера Chrome.

Про це повідомляє офіційний блог Google.

Функція Chrome Remote Desktop зараз знаходиться в режимі бета-тестування і буде включена у версії браузера, що працюють під управлінням операційних систем Windows, Mac OS і Linux.

Як повідомляється, з'явиться нова функція і на "хромбуках" - нових ноутбуках на платформі Chrome OS.

Офіційно в компанії говорять, що нова технологія призначена для бізнес-користувачів, що зазнають необхідність у прямих комунікаціях, а також для служб технічної підтримки.

Компанія також планує вбудувати в Сhrome нове програмне забезпечення, яке буде конкурувати з популярними системами Інтернет-телефонії. Новинка повинна буде базуватися на програмних кодах проекту WebRTC (Real Time Communications), що представляє собою відкриту систему аудіо-відео чатів.

Технології для проведення аудіо-відео сеансів в реальному часі Google отримала в 2010 році з покупкою компанії Global IP Solutions. WebRTC застосовує мінімум два кодеки, які раніше були закритими - iSAC для широкосмугових з'єднань і iLBC для зниження обсягів трафіку. Для відео WebRTC застосовує відкритий відеокодек Google V8.

Одним з основних проектів, що виграють від впровадження нової технології, може стати Gmail, який до цих пір хоч і пропонував можливості для аудіо / відео-спілкування, все ж вимагав комерційного плагину в браузері користувача для повноцінної роботи. З WebRTC така необхідність відпаде.

Натомість виграє від новинки не тільки Gmail. Google сподівається, що WebRTC стане веб-стандартом для конференцій і пірінгових комунікацій, за рахунок наявності повного набору технології для організації систем зв'язку.

У блозі Google йдеться, що новинка вже зараз доступна у вихідних кодах і не вимагає ліцензійних відрахувань за використання. Технічно WebRTC нічого не заважає працювати також з браузерами Opera і Mozilla.

У той же час, компанія визнає, що, багато провайдерів вже пропонують таку можливість, тому багатьом з них поява в Chrome нової послуги не сподобається, і вони, ймовірно, спробують її заблокувати.

Крім того, навряд чи ця функція буде до душі владі країн, які практикують інтернет-цензуру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.