Справа Гонгадзе. Пукач свідомо заплутує судове слідство

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.10.2011 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15456

У Печерському суді столиці продовжується допит колишнього генерала Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

про це повідомила журналістам адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Засідання розпочалося з того, що я продовжила ставити запитання обвинувачуваному. Підготувала на сьогодні понад 120 запитань, з них упродовж часу від початку засідання дотепер, до першої години, я поставила двадцять запитань», - сказала Теличенко.

Вона наголосила, що Пукач дає надзвичайно нелогічні відповіді, і, як і минулого разу, відповідає на інші запитання, а не на ті, які прозвучали.

«Намагається заплутати учасників процесу, розповідаючи про методи роботи підрозділу, який він очолював. Сподівається, напевно, що ми не знаємо особливостей роботи оперативних підрозділів», - сказала Теличенко.

В даний час у засіданні суду у справі Пукача оголошено обідню перерву до 14.10, після чого продовжиться його допит.

Як повідомлялося раніще, журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлене тіло, яке, за висновком експертів, могло належати журналістові.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачуваний - екс-генерал МВС Пукач - перебував у розшуку з 2005 року і був затриманий 21 липня 2009 р.

Генпрокуратура України 31 березня 2011 затвердила обвинувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Пукача.

За даними ГПУ, досудовим слідством встановлено, що обвинувачений у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Гонгадзе і 17 вересня 2000 умисно вчинив вбивство останнього.

Справа Пукача розглядається у Печерському райсуді в закритому режимі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.