Сигнал від ЄС Україні перед вироком Тимошенко - все залежить від стану демократії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.10.2011 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15460

Міністри закордонних справ держав Євросоюзу на нараді у Люксембурзі обговорили ситуацію в Україні. Ішлося про угоду щодо асоціації та очікування вироку у справі екс-прем’єра Тимошенко.

Дискусія з українського питання у Люксембурзі у понеділок (10-го жовтня) тривала недовго, висловитися з цього приводу побажали 8 міністрів, розповів в інтерв'ю Deutsche Welle речник міністра закордонних справ Люксембургу Роберт Штайнмец. Після цього, за його словами, глави МЗС держав Євросоюзу домовилися внести у висновки сьогоднішньої зустрічі запис про те, що подальша європейська перспектива України залежатиме від стану демократії в цій державі. Таким чином міністри висловили свою позицію напередодні очікуваного судового рішення у справі стосовно колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, відзначив Штайнмец.

Угода про асоціацію

Водночас усі керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів Євросоюзу підтримали ідею якнайшвидшого завершення переговорів з Україною щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі. За словами речника міністра закордонних справ Люксембургу, один з міністрів намагався переконати інших поставити узгодження угоди у залежність від майбутнього вироку Тимошенко. Однак більшість міністрів цю ідею не підтримали.

Від України очікують чіткості

Крім цього, за словами Штайнмеца, значну увагу на зустрічі було приділено ідеї прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна про створення Євразійського союзу з країнами сусідами. Міністри закордонних справ ЄС висловили сподівання, щоб Київ зробив вибір, у якому напрямку він надалі хоче рухатися. Зрештою, незважаючи на бажання з боку Євросоюзу якнайшвидше завершити переговори стосовно угоди про асоціацію з Україною, жодних конкретних термінів щодо її підписання на зустрічі міністрів узгоджено не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.