НБУ тимчасово спростив обмін готівки

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.10.2011 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15474

Сьогодні Національний банк (НБУ) повідомив, що тимчасово спрощує процедуру покупки банками готівкової іноземної валюти у фізичних осіб.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними якого-небудь документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється", - сказано в повідомленні з посиланням на заяву голови Нацбанку Сергія Арбузова.

Нововведення скоро вступлять в силу і будуть діяти до закінчення чемпіонату Євро-2012, йдеться в повідомленні НБУ.

"Це тимчасовий захід. НБУ й далі буде вимагати від банків дотримання норм чинного законодавства, зокрема й щодо валютообмінних операцій", - підкреслює голова НБУ.

Він звертає особливу увагу на те, що заявлений Нацбанком курс на лібералізацію валютного ринку з одночасним посиленням контролю над його функціонуванням буде збережено.

Нагадаємо, з 23 вересня, населення України не може обмінювати валюту без наявності паспорта (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн.).

За новими правилами купівлі/продажу валюти, багато пунктів обміну валют почали вимагати з українців оформляти за свій рахунок копії паспорту, які потрібні для виконання вимоги НБУ по обмінних операціях.

Пізніше в НБУ повідомили, що вимагати від клієнтів ксерокопію паспорта незаконно, ці документи каси зобов'язані робити за власний рахунок. І якщо ксерокс у фінустанові відсутній - її можуть закрити.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.