Керівництво податкової міліції вчинило спробу звільнити своїх підлеглих з офісу організації воїнів-афганців “Ніхто крім нас”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.10.2011 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15499

Близько 15.30 кілька представників керівного складу Управління податкової міліції ДПА у м.Києві намагалися звільнити шістьох своїх підлеглих, які виявились заблокованими в офісі організації “НІХТО КРІМ НАС”, після спроби незаконного обшуку.

Жорстка і переконлива відмова “афганців” відпускати правопорушників, примусила управлінців ДПА покинути офіс “НКН” ні з чим, повідомляє прес-служба громадянського руху “Спільна Справа”.

Шестеро податківців залишаються заблокованими в офісі організації в порядку громадянського арешту, до якого змушені були вдатись активісти “НКН” через бездіяльність міліції.

Представники “НКН”, інших громадських організацій, що виявили їм підтримку та журналісти чекають на прибуття представників прокуратури.

Як відомо, вранці у четвер у квартирі голови організації "Ніхто крім нас" Олександра Ковальова розпочався обшук. Пізніше стало відомо, що обшук проводиться також в офісі організації, де і було заблоковано співробітників податкової міліції.

За даними громадського руху "Спільна справа", під час захоплення приміщення майор податкової міліції УПМ ДПА в м.Києві Олієнчуком Сергієм Володимировичем, службове посвідчення № УКМ 055625, було побито працівницю офісу Юлію Літохіну.

Також з’ясувалося, що податкові міліціонери керуються у своїх діях постановою Макіївського міського суду Донецької обл. Постанова була надана до виконання макіївському слідчому, якого на місці подій немає. Доручення від нього податківці також не мають. Тобто, усі їхні дії є незаконними. У постанові про обшук квартири Олександра Ковальова, крім того, невірно вказана адреса.

Майор податкової міліції УПМ ДПА в м.Києві Олієнчук Сергій Володимирович, який бив в обличчя секретарку “НКН” Юлію Ліхотіну

ЗАХОПЛЕННЯ ОФІСУ “НКН” ПРОКУРАТУРА НАЗВАЛА “ПОМИЛКОВИМ”. ПРОТИ ПОДАТКІВЦІВ ПОРУШЕНО КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ

Заступник прокурора м.Києва Вячеслав Трунов заявив, що оперативно-слідчі дії податкової міліції в офісі організації “НІХТО КРІМ НАС” трапились через помилку оперативників. В.Трунов пояснив, що податківці помилилися адресою.

Про це розповів координатор громадянського руху “Спільна Справа” Олександр Данилюк, який був на прийомі в міській прокуратурі разом з народними депутатами Михайлом Павловським та Сергієм Сасом.

За словами О.Данилюка, заступник прокурора міста також повідомив, що за фактом незаконного обшуку в офісі організації та за фактом побиття майором податкової міліції УПМ ДПА в м.Києві Сергієм Олієнчуком співробітниці “НКН” Юлії Ліхотіної прокуратурою м.Києва порушено кримінальні справи.

Від “Аратти”. Дивним чином, це вже друга "прикра помилка" податкової міліції за два дні. В нормальній, цивілізованій і демократичній країні, до якої Україна як радянсько-феодальне утворення, на превеликий жаль, не має жодного відношення, за подібні дії вже було б звільнено керівництво силових відомств, а сама служба зазнала б реорганізації через низький професійний рівень. Хоча у даному випадку, мова швидше йде про сплановану провокацію із залякування опозиційного громадського об`єднання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.