Ізраїль - найменш приваблива країна для туристів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.12.2006 06:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1550

Австралія визнана найбільш привабливою країною у світі для середньостатистичного туриста.

Австралія - найпривабливыша країна

Учасникам опитування, проведеного міжнародним центром вивчення суспільної думки Anholt Nation Brands, ставили запитання: "Яку країну світу Ви б відвідали, якби таку можливість Вам надали безкоштовно?"

Як критерії вибору опитаним пропонувалося взяти до уваги рівень розвитку національної економіки, політичну систему, культурно-історичну спадщину, стереотипи відносно населення, а також туристичні визначні пам"ятки.

За даними опитування, Зелений континент є найбільш привабливим місцем відпочинку для жителів як економічно розвинених держав, так і держав, що розвиваються. При цьому рівень доходів респондентів, їхня освіта або соціальний статус не позначилися на уподобаннях.

Організатори відзначають, що на перше місце Австралію вивело уявлення про громадян цієї країни як про "доброзичливих, чуйних людей з почуттям гумору".

Слід зазначити, що переважна більшість опитаних ніколи не були в Австралії й сформували власну думку, спираючись на відомості з літератури, телевізійних передач і кінофільмів.

Де в чому Зеленому континенту поступаються Великобританія, Німеччина, Італія, Канада й Швейцарія. Єдиною країною Азіатського континенту, що потрапила в першу десятку, стала Японія.

Мертве море... Не надто приваблива назва

Cписок уподобань потенційних туристів завершує Ізраїль. Ця держава визнана найменш привабливим за всіма параметрами, до того ж стереотип мислення респондентів "нагородив" ізраїльтян званням "найменш гостинних людей планети".

У дослідженні взяли участь 25903 чоловік з 35 країн світу з усіх континентів. На питання соціологів відповідали громадяни Росії, США, Малайзії, Данії, Єгипту, Нової Зеландії, Туреччини, Індії, Естонії й Бразилії та інших країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.