Влада італійського міста заборонила іноземцям відкривати ресторани власної національної кухні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.10.2011 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15500

Влада курортного міста Італії Форте-дей-Мармі заборонила іноземцям відкривати ресторани їх національної кухні.

Форте-дей-Мармі

Мер Форте-дей-Мармі Умберто Буратті вирішив протистояти "варварському нашестю" ресторанів іноземної кухні і заборонив іноземцям відкривати заклади, де готувалися б їх національні страви.

Заборона в першу чергу стосується закусочних, де продають кебаб, англійських пабів, китайських ресторанів і ресторанів швидкого харчування. Крім того, заборона поширюється на всі магазини, які "не відповідають італійській культурі". До таких закладів, наприклад, належать крамнички, де можна придбати індійський шовк, африканські вироби і американські електронні пристрої.

Указ мера був одностайно схвалений міською радою - жоден депутат не визнав його "націоналістичним".

Сам мер не вважає, що його указ можна називати "націоналістичним". "Наше рішення пов'язане зі збереженням споконвічної культури відомого курорту Форте-дей-Мармі", - зазначив він і додав, що він не може схвалити відкриття магазинів, які не мають нічого спільного з культурою цієї місцевості, повідомляє Corriere della Sera.

Раніше Буратті заборонив місцевим жителям продавати житло іноземцям, в першу чергу росіянам. Втім, пізніше мер попросив вибачення у росіян, заявивши, що не видавав такого закону, і запросив всіх "купувати вілли в його місті".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.