У Москві зробили вигляд, що здивовані діями СБУ

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.10.2011 10:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15505

В уряді Росії здивовані тим, що лист Міністерства оборони РФ про стягнення з українського боку боргу корпорації ЄЕСУ став підставою для порушення в Україні четвертої за рахунком справи проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

В уряді РФ наявність якого-небудь наміру в діях Москви заперечують. "Міноборони просто виконувало свою роботу і стягувати борги. Цим і лише цим пояснюються дії відомства", - заявив виданню прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков.

Інше джерело в уряді відзначило, що для Москви використання листів російського міністра для закладу нової кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко - велика несподіванка.

"Ми ніколи не підтримували Київ у переслідуванні Тимошенко і особливо - в ув'язці цих кримінальних справ з контрактами між "Газпромом" і "Нафтогазом". Ми не раз давали українцям це зрозуміти, причому по всіх каналах. Ніхто і не міг припустити, що лист буде використано саме так ", - зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, проти Юлії Тимошенко офіційно висунуто звинувачення в замаху на розтрату 405 млн доларів У 1990-і роки.

Слідство обвинувачує Тимошенко у тому, що вона перевела борг корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міноборони Росії на суму 405 млн. 500 тис. доларів на державний бюджет України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.