Форум громадських організацій вимагає розпуску Верховної Ради

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.10.2011 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15515

Близько 20 громадських організацій, серед яких організація ветеранів-афганців «Ніхто крім нас», громадський комітет «Наступ» й «Коаліція учасників помаранчевої революції», вимагають розпуску Верховної Ради.

Відповідну декларацію вони ухвалили на Всеукраїнському форумі громадських організацій, що пройшов у Будинку письменників у Києві.

«У нас є великий досвід боротьби з локальними проблемами. Але ми бачимо, що їх стає усе більше й більше й вони виникають все частіше. Верховна Рада в тому вигляді, якою вона є нині, не відповідає своєму покликанню... Верховна Рада не виконує покладених на неї завдань», – йдеться у декларації.

На думку учасників Форму громадських організацій, парламент став нелегітимним і не відображає інтересів суспільства, він «не відповідає спектру політичних переваг народу України».

На Форумі також було вирішено провести 3 листопада всеукраїнську акцію протесту під стінами обласних державних адміністрацій з вимогою визнати нелегітимність парламенту.

Учора офіс громадської організації «Ніхто крім нас» обшукували співробітники Макіївської податкової міліції. Однак, увечері, прокуратура Києва заявила, що податкова міліція помилилася адресою.

Ветерани війни в Афганістані пов’язують дії правоохоронців зі своєю політичною діяльністю, зокрема – з акцією проти скасування пільг під Верховною Радою 20 вересня, коли учасники акції прорвали міліцейські кордони, а також із проведенням Форуму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.