Регіонали нарешті отямилися і пропонують жити за Сонцем, а не за кремлівськими курантами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.10.2011 06:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15521

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії Регіонів Вадим Колесніченко пропонує парламенту прийняти постанову про перехід на зимовий час і скасувати постанову від 20 вересня.

Депутат зареєстрував проект постанови № 9287-1 “Про встановлення порядку вираховування часу на території України”.

Проектом пропонується встановити, що на території України діє час другого часового поясу міжнародної системи часових поясів протягом усього календарного року без переведення годинників на зимовий і літній час.

При цьому пропонується для приведення чинного часу на території України відповідно до другого часового поясу після прийняття цієї постанови перевести один раз годинник на одну годину назад, після чого на території України діятиме час другого часового поясу міжнародної системи часових поясів протягом всього календарного року без будь-яких переведень годинника на зимовий та літній час.

Рух залізничного, водного, повітряного і міжміського автомобільного транспорту загального користування, а також робота міжміського телефонного і телеграфного зв'язку на території України здійснюється за київським часом. Лічба суднового часу в морі провадиться за міжнародною системою часових поясів. При перебуванні суден на рейдах і в портах інших держав використовується час, який там установлено.

Також пропонується визнати такою, що втратила чинність, постанову Верховної Ради від 20 вересня, якою вона відмінила переведення годинників на зимовий час.

Колесніченко зазначив, що скасування парламентом переходу на зимовий час, на його думку, було помилковим рішенням, яке поставило в складну ситуацію жителів Західної України.

Нагадаємо, Верховна рада 20 вересня 2011р. прийняла проект постанови № 8330 від 1 квітня 2011 року, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею про зміну порядку обчислення часу на території Україні.

Прийнята Верховною Радою постанова Олега Надоші не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і затверджує на території Україні неприродний для її населення час іншого часового поясу. Третій часовий пояс для України, яка протягом багатьох століть жила за середньоєвропейським часом, і географічно, і економічно не є виправданим. У разі збереження новоустановленного порядку світлий час доби в західних регіонах в зимовий період буде наступати близько 10 години ранку.

Проти цієї постанови висловилися провідні науковці, а також очільник МНС Віктор Балога. Відповідне звернення було адресоване і Президенту України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.