Парламентські тушки “намилилися” у кремлівський союз

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2011 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15523

Провладні депутати Верховної Ради заявили про створення міжфракційної групи із вивчення перспектив співпраці з Митним союзом, до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан.

Водночас соціологічне опитування Центру Разумкова засвідчило, що більшість громадян України бачить своє майбутнє у Європейському Союзі. Експерти відзначають, що влада втрачає контакт з реальністю.

У Митному союзі Україну очікує швидке збагачення, на відміну від повільного занепаду у Європейському Союзі, – так змалював перспективи співпраці депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

«Треба спиратися, приймаючи рішення, саме на вимірювані показники. І якщо економічна наука нам говорить, що співробітництво з Митним Союзом дозволяє Україні отримати реальні економічні зиски не за 10-20 років , а протягом 2-3-х, мабуть, до цього шляху слід придивитися. Нам потрібно говорити про умови співробітництва, а не про те, чи варто співпрацювати, чи не варто. Думаю, що більшість з цим погодиться», – заявив Лук’янов.

Вочевидь Владислав Лук’янов мав на увазі парламентську більшість, оскільки більшість громадян підтримує інтеграцію України саме до Європейського Союзу, свідчать результати опитування Центру Разумкова. Згідно з даними дослідження, роблячи вибір між вступом до Євросоюзу та вступом до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, майже 44 відсотка українців підтримують вступ до ЄС, у той час як за вступ до Митного союзу виступає 31 відсоток респондентів. Крім того, серед молоді кількість прихильників євроінтеграції майже вдвічі більша, ніж серед людей похилого віку.

Влада дедалі усе більше втрачає контакт з реальністю – Бала

Представники чинної влади, як законодавчої, так і виконавчої, дедалі менше розуміють, що насправді відбувається в Україні та у світі, вважає політолог Віталій Бала.

«Вони вже загралися і не розуміють, що відбувається у зовнішньому світі. Є в Партії регіонів група людей, яка бачить своє майбутнє у союзі з Російською Федерацією. Не виключаю, що ідея стосовно такої поведінки після зауважень і попереджень Європейського Союзу і Сполучених Штатів і була направлена на те, щоб підштовхнути президента Януковича на шлях до Митного союзу», – зазначив Бала.

У Митному союзі українські олігархи не зможуть збагачуватися – Шкіль

У перебуванні України в Митному союзі, як і у створенні депутатської групи для вивчення перспектив співпраці з ним, немає економічного сенсу не лише для простих громадян, а й для спонсорів Партії регіонів, сказав Радіо Свобода депутат від БЮТ Андрій Шкіль.

«Це група палких противників української незалежності. 75 відсотків наших заробітків українських усіх, і олігархів також, походить із торгівлі з Європейським Союзом і західним світом. Тому «група Льовочкіна» чи когось іншого заробити може на владі тільки тоді, коли Україна інтегрована в Європу, а коли вона буде ізольована, примноження капіталів завершиться», – Шкіль.

Раніше Президент Віктор Янукович створив робочу групу з метою взаємодії України з Митним союзом. Нею керує міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.