Влада реалізує план зриву інтеграції України в ЄС?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.10.2011 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15528

Сьогодні владі потрібно займатися не репресіями політичних опонентів, а реальними реформами в країні, які повернуть довіру людей, і завершенням переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це заявив лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Шустер Livе» на Першому національному телеканалі.

Сьогодні, наголосив Арсеній Яценюк, Україна перебуває на порозі неймовірно важливого рішення - підписання Угоди про асоціацію включно з зоною вільної торгівлі з Євросоюзом. «Що таке Угода про асоціацію? Це означатиме, що українці стають людьми, які просто за паспортом можуть перетнути український кордон і поїхати до ЄС, можуть вчитися в Європі, працювати, а також отримати роботу в Україні, тому що тут будуть європейські інвестиції. Українці можуть просто жити краще».

Проте підписання Угоди про асоціацію опинилося під загрозою через вирок колишньому екс-прем’єру, зазначив він. Реакція Європи була однозначна: «Наші європейські партнери дуже чітко сказали: «Українці, визначтеся, де ви. Скажіть, хто ви. Покажіть своїми діями, що ви - європейська держава».

Він звернувся до президента України: «Прийміть вольове політичне рішення. Дайте вказівку парламентській більшості у вівторок проголосувати закон про декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу України, яка була народжена у 1927 році. Скасуйте статтю, яку вигадав Сталін, і за якою сьогодні ув’язнена Тимошенко. Випустіть Тимошенко. Не бійтесь своїх політичних опонентів. Якщо Ви сильний, якщо у Вас є план дій, можливість провести реформи, боріться з політичними опонентами відкрито».

«Це завдання на наступний тиждень. Якщо наступного тижня Тимошенко не буде випущена з тюрми, я можу з упевненістю сказати, що це план по зриву вступу України до ЄС. Адже Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі - це перший, але неймовірно серйозний крок для того, щоб Україна сказала, яка ми держава: європейська чи невизначена», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

Лідер «Фронту Змін» підкреслив, що сьогодні через дії цієї влади Україна стала дуже слабкою. «Україна слабка через поведінку двох-трьох людей, які не можуть прийняти вольове рішення, не можуть побороти свій страх перед політичними опонентами. Країна слабка, тому що у неї нема підтримки в світі, тому що сьогоднішня влада втратила найважливішу підтримку - підтримку людей».

Крім того, країна опинилася на порозі чергової фінансової кризи. Резерви Національного банку стрімко зменшилися, існує серйозна загроза падіння гривні і чергової банківської кризи. «Тому, зараз для влади треба займатися не Тимошенко, її треба випускати. А щоб отримати довіру людей, треба зайнятись реальними реформами в країні», - заявив Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.