В Росії заживо спалили православного священика і його сім’ю

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 4.12.2006 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1553

У Тверській області РФ невідомі злочинці спалили заживо православного священика, його дружину і трьох маленьких дітей - 11-літнього сина і двох дочок, 5 і 7 років.

Сім`ю священнослужителя спалили живцем

Жахливий інцидент трапився в селі Прямухіно. Священик Тверської єпархії Андрій Ніколаєв і його родина згоріли в будинку, де вони мешкали. Зловмисники підперли вхідні двері зовні сталевою трубою, щоб люди, які знаходилися усередині, не змогли вибратися з вогню. На вікнах будинку були ґрати, тому шансів у загиблих врятуватися не залишалося.

В усіх храмах Тверської єпархії 2 грудня було зачитане повідомлення Владики Тверського і Кашинського Віктора, у якому говориться, що отець Андрій згорів з сім’єю в ніч з п’ятниці на суботу, 2 грудня.

Як говориться на сайті "Православіє і мір", будинок Андрія Ніколаєва було облито бензином і підпалено.

В УВС Твері за фактом загибелі сім’ї священика порушили кримінальну справу. Відкрито гарячу лінію для зв’язку з громадськістю. МВС Росії для надання практичної допомоги в розслідуванні загибелі священика і його сім’ї направило у Тверську область співробітників оперативних підрозділів.

"МВС РФ для надання практичної допомоги в розслідуванні загибелі священика і його сім’ї у Тверській області направило туди співробітників оперативних підрозділів центрального апарату міністерства", - повідомили в прес-центрі МВС РФ у понеділок, 4 грудня. Найближчим часом міліціонери вилетять у Тверську область, де нададуть практичну допомогу своїм колегам у розслідуванні цієї події.

У жовтні священик через засоби масової інформації просив про допомогу і захист. Справа в тому, що місцеві жителі кілька разів грабували церкву, а на виручені гроші купували алкоголь. Священик намагався сам охороняти храм з рушницею, хоча і зізнавався, що не зможе вистрілити в людину.

Як наприкінці жовтня писала газета "Ізвєстія", "п’яниці не раз замірялися на ікони і церковне начиння - розкрадали церкву і пропивали награбоване. Реальна загроза життю висить і над самим священником Андрієм і його сім’єю".

Майже всі жителі села Прямухіно алкоголіки, вони вимінюють на спиртне навіть дошки і колоди від власних будинків. Деяких парафіян отець Андрій повернув до нормального життя, але іншим не сподобалася його завзятість. Отцю Андрію та його парафії загрожували, а його будинок вже один раз підпалювали, тому односельчани дотримуються думки, що загибель сім’ї не була випадковою. У Тверській єпархії вважають так само.

В свою чергу, місцева влада вважає, що вогонь спалахнув не через умисний підпал, а через неправильне поводження з побутовими приладами. Удома у священика виявили пристрої, якими обігрівають трамваї, передає НТВ. За словами фахівців, тримати їх в житлових приміщеннях неприпустимо.

Раніше повідомлялося, що дружина священика Ксенія, що, як вважалось, в п'ятницю приїхала з лікарні додому на вихідні і теж загинула у вогні. Тепер співробітники правоохоронних органів заявили, що її труп в будинку не виявлено. "Місцезнаходження дружини священика Ніколаєва Оксани Василівни, 1974 року народження, поки не встановлено", - заявив РІА "Новини" представник Ради безпеки області. "Проведені розшукові заходи в лікувальних закладах Твері, Торжка, Кувшиново поки результатів не дали", - сказав він, повідомляє NEWSru.com.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.