Опозиція вимагає негайного розгляду законопроекту Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.10.2011 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15532

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає від Верховної Ради вже завтра розглянути у другому читанні законопроект щодо декриміналізації статей Кримінального кодексу України, за якими судять представників опозиції – екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і колишнього главу МВС Юрія Луценка.

Про це сьогодні на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів заявив керівник фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко.

«Ми пропонуємо невідкладно розглянути в другому читанні президентський законопроект», - сказав Кириленко.

«Завтра зранку можна проголосувати постанову про прискорений розгляд і завтра після обіду розглянути законопроект в цілому», - вважає він.

Кириленко наголосив, що в разі ухвалення і підписання відповідного закону Президент України Віктор Янукович під час поїздки до Брюсселю зміг би сказати європейським політикам, що питання про переслідування опозиції зняте.

Відповідну позицію фракції «БЮТ-Батьківщина» підтримав лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, зауваживши, що розгляд цього законопроекту є вкрай важливим і невідкладним.

Як повідомлялося раніше, 6 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності)».

8 жовтня віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що фракції опозиції узгодили спільні поправки до законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів, ухвалення яких зніме політичні переслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.